Ugrás a tartalomra

Budafok-Tétény városkép-fejlesztési terveiről a Kossuth Rádióban

2016. február 25. csütörtök
Cégérek - régen és ma: városarculati elemek a városkép-tervezésben. Ehhez a témához kapcsolódott budafok-tétényi példákkal a Kossuth Rádió Napközben című műsorában Karsay Ferenc polgármester.
Budafok-Tétény városkép-fejlesztési terveiről a Kossuth Rádióban

A hagyományok őrzése alapvető szempont a nagyvárosi kisvárosban, Budafok-Tétényben minden cég, minden vállalkozó igyekszik önként a múltbéli, egykori cégfeliratokhoz, arculati megjelenítéshez igazodni a jelenkori köztéri, homlokzati cégreklámok megtervezésekor - mondta a Napközben február 25-i, csütörtöki adásában a városvezető.

A rádiós magazinműsor témafelvezetője a közmédia honlapján: "Aranyhajó vagy éppen egy olló - cégérek, amelyek díszíthetik, de el is csúfíthatják a település arculatát. Győrött az elmúlt egy-két évben több, szobrászművész által tervezett cégér került ki a barokk belvárosba. Mennyire élnek a cégek ezzel a lehetőséggel? Milyen szabályok vonatkoznak a cégérek kihelyezésére? Lehet-e idegenforgalmi nevezetesség a cégérek utcája?" A cégérekkel kapcsolatos témára, azon belül a Karsay Ferenc polgármesterrel készült élő telefonos interjúra a műsor utolsó negyedében került sor.

A műsorvezető Horváth Szilárd, a szerkesztő: Gergácz Anikó volt.

A teljes adás itt hallgatható meg.