Ugrás a tartalomra

Budafok-Tétény szívesen befogadja a dél-budai szuperkórház-projektet

2019. november 22. péntek
Ha az újbudai önkormányzat nem támogatja, hogy a XI. kerületben épüljön meg a dél-budai térség egészségügyi ellátását fejlesztő beruházás, akkor Budafok-Tétény szívesen látja a tervezett centrumkórházat és járulékos fejlesztéseit. – mondta Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere.
Budafok-Tétény szívesen befogadja a dél-budai szuperkórház-projektet

Az önkormányzati választások óta, sok hír kelt szárnyra különböző, sokszor a budapestiek életminőségét javító fejlesztések leállításáról, amelyek szükségesek. Egy-egy ilyen beruházás nem kizárólag egy új épület megépítést jelenti, hanem a fejlesztésre szánt terület komplex megújítását, illetve sok esetben az adott komplexumhoz társuló további infrastrukturális fejlesztéseket, a terület teljes rekultiválását is.

„Azt gondolom az újonnan pozícióba kerület vezetőknek feladata átgondolni az irányt, amerre haladni akarnak. Azzal nincs gond, ha ez az irány az előző vezetéshez képest gyökeresen más. Azonban olyan, jól előkészített és szakmailag alátámasztott beruházásokat csak azért blokkolni, mert politikailag ez az érdekük, felelőtlenség.”– fogalmazott a XXII. kerület polgármestere.

Budafok-Tétény egyetért azzal a kormányzati elképzeléssel, hogy Dél-Budán új centrumkórházat kell építeni, mert Budapest déli részének egészségügyi ellátása ezzel jelentősen fejlődne.

A hírek szerint az újbudai DK-s polgármester által vezetett önkormányzat nem támogatja, de legalábbis erős kételyei vannak a beruházás szükségességét illetően, hogy megépüljön az az új, korszerű szuperkórház a XI. kerületben, amely a dél-budai térség – így a XXII. kerület – lakosságának nyújtana a 21. század követelményeinek megfelelő egészségügyi szakellátást.

A XXII. és a környező kerületek lakosságának magas színvonalú egészségügyi ellátásának megteremtése érdekében tárgyalásokat kezdeményezek az illetékes kormányzati szerveknél egy olyan budafok-tétényi helyszín kijelölésére, amely a beruházás által teljes egészében revitalizálódhat. – közölte Karsay Ferenc.

Budafok-Tétény szívesen befogadja a dél-budai szuperkórház-projektet

Fotó: https://magyarepitok.hu/aktualis/2019/08/igy-nezhet-ki-a-del-budai-centrumkorhaz-uj-latvanytervek