Ugrás a tartalomra

Budafok-Tétény közterületein is kötelező a maszk viselése

2020. november 11. szerda
Budafok-Tétény polgármestere a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet alapján rendeletet alkotott a közterületi maszkviselés szabályozásáról. A rendelet 2020.11.13-án, péntek éjféltől lép hatályba, Budafok-Tétény Budapest XXII. kerületének valamennyi közterületén.
Budafok-Tétény közterületein is kötelező a maszk viselése

A jogszabály szerint a 6. életévüket betöltött személyek számára a maszk viselése kötelező minden közterületen. Az alapjogszabály mentesít a parkok, zöldterületek esetében a szájmaszk viselése alól. Az önkormányzati rendelet úgy rendelkezik, hogy a zöldterületek, a játszóterek, a parkok és   kutyafuttatók területén is ajánlott, de nem kötelező a maszk viselése. Ajánlott a szájmaszk hordása a társasházi közös helyiségek területén és a liftekben. A fertőzés veszélye csökkenthető ha maszkot hordanak a gépjárművekben ülve, ha többen utaznak egy légtérben.

A kutyafuttatókkal kapcsolatban Karsay Ferenc polgármester a következő döntést hozta:  azok továbbra is nyitva tartanak, és területükön a maszk használata ajánlott.

Kérjük a lakosságot a rendeletnek megfelelő felelős magatartás követésére, a járvány terjedése lassítható, ha fegyelmezetten betartjuk a szabályokat.

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!