Ugrás a tartalomra

Budafok kreatív bázisa is vár a borfesztivál idején

2017. augusztus 23. szerda
Óriási kültéri fény- és füstinstalláció, képzőművészeti kiállítás, elektronikus kortárs zene, performanszok és váratlan kulturális találkozások – így ajánlja a hirado.hu az Art Quarter Budapest szeptember 2-3-i ingyenesen látogatható programsorozatát.
Budafok kreatív bázisa is vár a borfesztivál idején

A Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválra időzítve, annak társrendezvényeként három művészeti intézmény összefogásával rendezik meg szeptember 2-án a Haggenmacher ART – mivé lett a sörgyár? című programot – tájékoztatta a budafokteteny.hu-t az Art Quarter Budapest.

 

Az 1923-ban bezárt sörgyár épületeiben elsőként az Art Quarter Budapest, majd a L Art Open Studios (LAOS) a közelmúltban pedig a West Werk Studió nyitotta meg kapuit. Ezen az estén egymás után nyíló kiállításokkal kalauzolják végig a kortárs képzőművészet iránt érdeklődő közönséget a régi magtáron, sörgyári üzemen és épületeken.

 

Ezen az estén egymás után nyíló kiállításokkal kalauzolják végig a kortárs képzőművészet iránt érdeklődő közönséget a régi magtáron, sörgyári üzemen és épületeken. Az utolsó állomáson, az Art Quarter Budapestben Csobbanás címmel szeptember 17-ig látogatható, csoportos kiállítás nyílik hazai és külföldi kortárs művészek – többek között Brückner János, Fukui Yusuke, Keresztes Zsófia, Max Siedentopf és Szombat Éva – olyan munkáiból, amelyeken szerepet kap a víz, vagy más folyadékok "mozgásának" vizuális megjelenítése. Ezzel párhuzamosan az udvaron Mátrai Erik fényinstallációjában, a Porticus 3.0-ban lehet sétálni. A füsttel telítődő fényoszlopok által alkotott oszlopcsarnok illékony matériája szakrális teret idéz, a köztük való bolyongás középkori katedrálisok kereszthajóiba, tradicionális temetkezési helyeire viszi a látogatókat, miközben a sötétben a sörgyári udvar profán, indusztriális kulisszái átlényegülnek. A napot Farkas Miklós és Gryllus Ábris médiaművészek zajtechno formációja, a FOR. dj-szettje zárja.

 

Szeptember 3-án, vasárnap délután vezetett MŰ-Terem-Látogatásokon három, az Art Quarter Budapestben dolgozó művész, Kútvölgyi Szabó Áron, Szigeti Csongor és Tóth Márton Emil várja a látogatókat saját alkotókörnyezetében. Az udvaron Kőszeghy Flóra, Szabó Ottó és Szigeti Csongor kültéri installációi láthatóak, sőt utóbbiak ki is próbálhatóak. Szigeti Csapda-munkáiban Juhász Kata Társulata és akrobaták közreműködésével performanszt is bemutatnak. Aloïs Yang 4DSOUND hangrendszerre tervezett audiovizuális installációja, a Hear The World Begin látogatói egy audiovizuális adatkoreográfia résztvevői és alakítói lehetnek valós időben kontrollálható szenzorok segítségével. A DoN't Eat Group Szenteczki Zita bábrendezővel közösen készített előadásában, a Loop Eventben az élőben létrehozható film megalkotásának lehetőségeit kutatja. A hétvégét a Tűzmadarak utcaszínházi produkciója zárja. A Steam On! szereplői egy időutazó vándorcirkusz tagjai, akik egy gőzhajtású velocipéd triciklivel járják az idő és a tér végtelen labirintusát, hogy összegyűjtsék a megmaradt boldogságot.

 

A program részletei megtekinthetők a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál oldalán.

 

 A helyszínre a Budafoki Pincejárattal is eljuthatunk.

 

 

Budafok kreatív bázisa is vár a borfesztivál idején

 

További információ: www.aqb.hu

 

http://www.hirado.hu/2017/08/22/mive-lett-a-sorgyar-a-kortars-kultura-bemutatkozo-helye/

 

Facebook események:

Haggenmacher ART - mivé lett a sörgyár?

http://www.facebook.com/events/141674649758748