Ugrás a tartalomra

Borest az Ipartestület székházában

2019. december 03. kedd
Kiváló vállalkozók, borászok estje a Budafok-Tétény Általános Ipartestületnél
Borest az Ipartestület székházában

A Budafok-Tétény Általános Ipartestület harmadik alkalommal rendezte meg borestjét, melyen sikeres vállalkozók és borászok mutatkoztak be a kerületi vendégeknek. Az eseményen Karsay Ferenc polgármester is részt vett, a rendezvényt Jurás László, a helyi ipartestület elnöke nyitotta meg.

„A rendezvény fő célja az volt, hogy a kerületi lakosság jobban megismerje a környezetében élő kiváló borászokat és vállalkozókat. A másik nagyon fontos célunk a segítségnyújtás, ezért az idei évben a tombolából és a támogatásokból befolyt összegből a Reformáló Egyesületet és a Szociál Pontot fogjuk támogatni” – mondta Jurás László. E két szervezet kerületi rászoruló embereknek segít. Az est első részében szót kapott Bartal László, a BKIK XXII. kerületi tagcsoportjának elnöke, aki az önkéntes kamaratagságról beszélt, majd Kovács Sándor paksi vállalkozó és hobbiborász beszélt borairól. „Öt építőiparral kapcsolatos vállalkozást vezetünk feleségemmel, emellett a borászkodást hathektáros területen végezzük” – mondta a vállalkozó. A bemutatkozás közben a Budai Nagy Antal Gimnázium diákjai szolgálták fel a Fabro Pincészet 2017-es évjáratú Szürkebarát és a 2013-as Cabernet Sauvignon borait a vendégeknek. Budafok-Tétény lakója a sokak által csak Lala bohócként ismert Balogh László, aki hosszú évekig az MTV gyermekműsorában szórakoztatta a nézőket. Egy rövid, szívszorító vetítés után mesélt a bohócdoktorok nehéz, de egyben gyönyörű hivatásáról. „Ez egy olyan vállalkozás, ahol csak kiadás van, bevétel nincs. Mi nem árulunk terméket, mi a szívünket adjuk a beteg gyerekek gyógyulásáért” – mondta Lala bohóc. Közel húsz éve jár rendszeresen a Heim Pál Gyermekkórházba, hogy mosolyt csaljon a daganatos beteg gyerekek arcára. Az est végén tudta meg Balogh László, hogy az idei évben őt jelöli az ipartestület az év vállalkozója díjra, ha ezt elnyeri, akkor azt a Prima Primissima díjátadón veheti majd át.
Budafokon működik az Országos Sugárbiológiai és Sugár-egészségügyi Kutató Igazgatóság, melynek egyik munkatársa volt Ballay László, aki sok érdekességet mondott el az intézmény működéséről és feladatairól. Az előadást követően a Lics Pincészet borait kóstolhatták meg a vendégek. Elsőként egy Szekszárdi Bikavért, majd a XXII. cuvéet, a borok ízlelése közben Lisz Judit borász mesélt a családi vállalkozás sikereiről és terveiről. „Harminc éve nem volt ilyen összefogás a kerületben, mint az elmúlt években. Az önkormányzat által támogatott Budafoki Pincejárat hatalmas segítség a borászoknak, hogy minél szélesebb körben megismerjék az emberek a hazai borokat” – mondta Lics Judit. Serfőző László, a Serfőző és Társa Kft. tulajdonosa a cég folyamatos fejlődésének titkáról beszélt: „A siker titka a vevőkkel történő folyamatos kommunikáció, melynek során a felmerülő igényeket maximálisan kielégítjük, emellett fontos még a folyamatos fejlődés, kitartás, maximalizmus és a vevőközpontúság.” A borest végén Varga Miklós gyermekeivel együtt lépett 
színpadra.

(Viszkocsil Dóra)