Boldog csütörtök
Kevés embernek kell bemutatni a budafoki piacon működő két hús- és hentesárubolt tulajdonosát, Serfőző Lászlót, aki az idén elnyerte az Év Budafok-tétényi Vállalkozója díjat.
A Serfőző és Társa Kft. ügyvezetője már a régi piacon is dolgozott, ötletei megvalósítására azonban a Szomszédok Piacán nyílt igazán lehetősége. Nevéhez fűződik például a Kerület kolbásza, amelyből egy pár eladásával kétszáz forintot ad át a rászorultakat támogató Magyar Élelmiszerbanknak, és a boldog csütörtök is, amikor minden terméket tíz százalékkal olcsóbban vásárolhatunk nála.
Serfőző László közel húsz éve fáradozik azon, hogy vevői a vásárlás után elégedetten távozzanak, és nemcsak az ő boltjaiból, de a piac összes kereskedőjétől. Sokat és sokszor segít a kerületi intézményeknek, és a helyi eseményeken is az ő árujával találkozhatunk.
– Dunaharaszti lakos, de budafokinak érzi magát – szokta mondani. Hogy érintette a kerületi díj?
– Nagyon megtisztelőnek tartom. Az jelenti a legtöbbet, hogy a közvetlen környezetem egy ilyen díjra felterjesztett, és a képviselő-testület is méltónak talált rá. Ez nekem nagyon fontos és rengeteg erőt ad. A kitüntetés nem valaminek a vége, inkább további erőfeszítésekre sarkall. Kollégáimnak is mondtam, hogy ezután sem dőlhetünk hátra, sőt mostantól már annyit sem hibázhatunk, mint eddig.
– Ötletel, agitál, szervez, megvalósít, és mindkét boltján az látszik, hogy nagyon szereti a szakmáját. Mikor érzi sikeresnek magát?
– Akkor örülök, ha a vevőink elégedettek. Folyamatosan próbálunk alkalmazkodni az igényeikhez, ezért ha kérik, csontozunk, szeletelünk, kockázunk, csíkozunk, darálunk, de pácolunk és klopfolunk is, és ez most már a munkatársaimnak is természetes. Minden újonnan belépő kollégámnak elmondom, hogy én olyan húsboltot szeretnék vezetni, ahol a vásárlókat a szó legszorosabb értelmében kiszolgáljuk.
– Ezért vannak a heti akciók, a törzsvásárlói kártya és hó végén a csütörtöki tízszázalékos árleszállítás is?
– Nagyon szép húst és nagy választékot szeretnék kínálni, ezért erős középkategóriás árakkal tudunk dolgozni. Ennek kompenzálására adunk különböző kedvezményeket. Nálunk havonta egyszer, boldog csütörtökön a paradicsompürétől a marhabélszínig mindenre vonatkozik az engedmény, de már a piacon áruló kereskedők háromnegyede csatlakozott hozzánk egy-egy termékével.
(Tamás Angéla)