Ugrás a tartalomra

Bölcsődei segítség a Mamásotthonnak

2020. május 01. péntek
Az otthonban élő gyermekek megújult, füves udvart vehettek birtokba a XXII. kerületi Egyesített Bölcsőde segítségének köszönhetően.
Bölcsődei segítség a Mamásotthonnak

Április 16-án tett közzé felhívást a Baptista Menedék Szolgálat a Facebook-oldalán, amelyben a Mamásotthon udvarának felújításához kértek segítséget. Az otthonban jelenleg 11 édesanya és 30 gyermek kap ellátást, akik különböző krízishelyzetek miatt kérték felvételüket az intézménybe. Mivel az országos tisztifőorvos kijárási tilalmat rendelt el a családok átmeneti otthonai számára, így az ott lakó gyermekek hetek óta nem hagyják el az intézmény területét. Így felértékelődött az udvaruk, melynek felújítását azonban csak összefogással tudták megoldani, amihez 40 négyzetméternyi műfűre, kerti padokra és kerti tárolóra volt szükségük.

A XXII. kerületi Egyesített Bölcsőde gyorsan reagált a felhívásra. Az intézmény vezetője Csepeliné Faragó-Tóth Gabriella elmondta, az otthonban élő gyermekek közül hárman kerületi bölcsődébe járnak, ezért is tartották különösen fontosnak, hogy segítsenek, így a korlátozások idejét is megfelelő körülmények között tölthessék a kicsik. A megoldást az Egyesített Bölcsőde kertész munkatársai jelentették, akik segítettek a kert rendezésében és a műfű lerakásában, így olyan hellyé varázsolták a kis udvart, ahol szívesen töltenek el időt a gyermekek.

— Köszönjük Csepeliné Faragó-Tóth Gabriellának, hogy munkatársaival hozzájárult ahhoz, hogy a Mamásotthonban lakó gyermekek napjai a kijárási tilalom alatt megszépülhessenek a saját játszóterük elkészülése által, illetve köszönjük a magánszemélyek adományait, melyek révén ez megvalósulhatott — fogalmazott Szilágyi Zsuzsanna, a Menedék Mamásotthon intézményvezetője. Az otthon kis lakói örömmel vették birtokba a megújult udvarukat!

Bölcsődei segítség a MamásotthonnakBölcsődei segítség a Mamásotthonnak