Ugrás a tartalomra

Birtokba vehették a gyerekek a Barackos úti játszóteret

2018. november 08. csütörtök
November 6-án ünnepélyesen is átadták a társadalmi egyeztetés alapján készült óhegyi játszóteret.
Birtokba vehették a gyerekek a Barackos úti játszóteret

A játszóteret november 1-től használhatják a kicsik és nagyok, az ünnepélyes átadót pedig rá pár napra tartották. Reggel 10 órakor Németh Zoltán és Zugmann Péter alpolgármesterek az új játszóteret felavató gyerekekkel közösen vágták át a kapun lévő szalagot, mellyel hivatalosan is átadták a kerület legújabb játszóterét.

A belépés után a gyerekek önfeledten fedezték fel az új játszótér minden játékát, apró zugát. A lakosság kérésére helyet kapott két rézsűcsúszda, egy négytornyú mászókás vár csúszdákkal, mászófal, motoros pálya, különböző korosztálynak való hinták, egy kisebb mászóka és egy süllyesztett trambulin, ami különösen nagy sikert aratott a gyerekek körében.

A játékban kifáradt kicsiket és nagyokat Majecsko süteményei és frissítői várták a bejárat mellett. A gyerekek a sós és édes sütemények választékából szemezgethettek, amit friss narancs vagy bodza ízű limonádéval kísérhettek.

Az óhegyi játszótér a környéken élők kérésére, a márciusi társadalmi egyeztetés alapján, Budafok-Tétény saját forrásából valósult meg, több mint negyvenmillió forintból.

Fotó: Földházi Árpád