Ugrás a tartalomra

Bilincsben a késsel randalírozók

2016. augusztus 19. péntek
Elkapták a buszon késsel fenyegető két férfit
Bilincsben a késsel randalírozók

Sikerrel jártak a budafoki rendőrök: elfogták azt a két fiatal férfit, akik április 12-én a 22. kerületben késsel megfenyegették a BKK buszsofőrét. Az Ispiláng utcától a Kosztolányi Dezső tér irányába közlekedő 214-es autóbuszon az I. utcai megállót elhagyva odaléptek a vezetőfülke mellé és a megállón kívüli azonnali megállásra szólították fel a buszsofőrt, aki a kérésnek nem tett eleget, ezért fenyegetni, szidalmazni kezdték. Ezután az egyik férfi ököllel beleütött a térelválasztó plexiüvegbe, míg társa egy késsel fenyegette a buszsofőrt. A kést tartó ember a Rózsakert utcai megállónál leszállt az autóbuszról. Társa a busz hátsó utastér irányába ment, majd a következő megállónál ő is leszállt.

Bató András r.alezredes, a 22. kerületi Rendőrkapitányság vezetője ma levélben tájékoztatta a budafokteteny.hu-t a budafoki rendőrök sikeres akciójáról:

"A kerületi lakók megnyugtatása érdekében is tájékoztatásul közöljük, hogy a napokban a police.hu oldalon majd számos országos médiahírben megjelenő, bkk járaton történő közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűncselekmény elkövetésével gyanúsitható és videofelvételen látható mindkét személyt hatóságunk (a sajtófelhivástól független nyomozás adatai alapján) beazonositotta és elfogta. Velük szemben a szükséges további büntetőeljárási cselekményeket a XXII. Ker. Rendőrkapitányság fogja lefolytatni.
Kérem tájékoztatásunk szíves tudomásulvételét egyben köszönjük az önkormányzat és a lakosság segítségét."