Ugrás a tartalomra

Futafok, Pincejárat, Grillbajnokság - a Bornegyed mestertrió-programkínálata sokaknak „bejött” - Videókkal frissítve!

2017. október 18. szerda
Fókuszban a család: ez volt a mottója az október 7-i Pincejáratnak, amely ismét széleskörben kínált programokat kicsiknek és nagyoknak. Címszavakban: több kilométer futás, illatozó grillcsodák, hűs pezsgők és borok, egy ifjú színésztehetség és megszámlálhatatlan gesztenye Budafokon. A FUTAFOK is alappillére volt a kerületi családi napnak.
Futafok, Pincejárat, Grillbajnokság - a Bornegyed mestertrió-programkínálata sokaknak „bejött” - Videókkal frissítve!

A májusban indult Pincejárat célja, hogy hónapról hónapra megmutassa a kerületieknek és az azon kívül élőknek, milyen kincseket rejteget Budafok – a föld alatt és felett. A minden hónap első szombatján induló járat októberben egy igazi mesterhármassal várt mindenkit.

Harminckettedik alkalommal vehettünk részt a Futafokon, ahol a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megmérethette magát. A legkisebb versenyző 2, a legidősebb 76 éves volt. Délután sor került a Pincejárat váltóra is, ahol a kerület stratégiai partnerei és az önkormányzat munkatársai futottak a minél jobb helyezésért. Senki sem távozott üres kézzel.

A rendezvényen részt vett Karsay Ferenc polgármester, Szabolcs Attila országgyűlési képviselő, Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának elnöke, valamint Németh Zoltán és Zugmann Péter alpolgármester.

A szervezők köszönik a támogatást azoknak a cégeknek, vállalkozásoknak, amelyek jóvoltából a díjazottak nem csak a mozgás örömével és a közösségi élménnyel gazdagodhattak, hanem értékes ajándékokkal is.

Köszönet tehát a támogatóknak: Campona, Reál Hungária Élelmiszer kft, Regio játék, Klauzál Ház, Ibolya ABC, Tropicarium, Campona játszóház  Fitness 5 and Gym Campona, Hófehér Fóka Úszóiskola, Budafoki Dohnányi Zenekar, Serfőző húsbolt, Brucker pékség, Krioklinika, MAC Budapest felnőtt jégkorong csapata, Anda Present Kft, Telekom, Higipont Kft, Herman Ottó Intézet, OPEL Maxabo.

Köszönik továbbá azok közreműködését, akik munkájukkal, vagy eszközökkel segítették a rendezvényt: XXII. kerületi Rendőrkapitányság, XXII. kerületi Polgárőrség, Top Cop Security, Budafoki Kézilabda Egyesület, Kajászó Község Önkormányzata, a Zalai almatermelők, Tipográfia Sportegyesület, Óhegy Étterem, Újbuda Prizma kft.

 

Nem kellett messzire mennie annak, aki szerette volna kipihenni a sport fáradalmait. A Klauzál Házban reggeltől estig tartott a profi és a hobbi grillbajnokság, ahol finom borokat kortyolhattunk, ízletes húsokat kóstolhattunk, délután pedig meghallgathattuk a Pincejárat tehetségkutatóján is díjazott HelloPisti! zenekart.

A 16. Magyar Profi Grillbajnokság és a 3. Magyar Hobbi Grillbajnokság a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség támogatásával, a Szabadtűzi Lovagrenddel együttműködve valósult meg. A rendezvény kapcsolódott a Futafok 2017, és a Budafoki Pincejárat eseményeihez is. Profi kategóriában nyolc, hobbi kategóriában 3 csapat nevezett.

A rangos szakmai eseményen meghatározott alapanyagok (pisztráng, nyúl, sertés, marha, csirke, zöldségek, gyümölcsök) felhasználásával, a versenykiírás szerinti időbeosztás szerint készültek el az ételköltemények. A Ferenczi István Venesz-díjas mesterszakács, a Szabadtűzi Lovagrend grillkancellárja vezetésével működő zsűrizés több lépcsőben zajlott, a hazai gasztronómiai szakma legkiválóbb prominenseiből, nemzetközi hírű séfekből álló „vakzsűri” mellett neves gasztronómiai szakemberek vezetésével, nem szakemberek részvételével működő „mozgózsűrik” is minősítik a többi között az ételeket, tálalást és a környezetet. A zsűrizésben részt vett Szepesfalvy Anna alpolgármester és Gazdik István, a Klauzál Ház igazgatója is. 

A bajnokság a résztvevő csapatok, szakemberek, érdeklődők véleménye szerint is remekül sikerült, egyszerre volt nívós gasztronómiai verseny és érdekes, vidám családi program.

Eredmények:

-    profi kategória:

I.  Grill Guard 

II. Matusz-vad

III. Kőbányai Szabadtűzi Lovagok

- hobbi kategória:

I. Szabadtűzi Lovagrend Polgárőr Kapitányság 

II. Jász-nyársalók

III. Fakanál forgatók

A budafok-tétényi szombati programok közül rendkívül népszerű volt a Pincekvíz is. A Borköltők Társasága Étterem teltházas programján részt vett a nap sztárvendége, a Barátok közt és az Egynyári kaland fiatal színésztehetsége, Pribelszki Norbert is, aki láthatóan nagyon jól érezte magát a nap folyamán, járt a Törley Pezsgőpincészetben és a Magdolna Borklubban is, a Pincejáratra is kilátogató fiatal rajongói legnagyobb örömére. Ugyancsak a Pincejárat programjaként a macskaköves Péter-Pál utcában Gesztenyefesztivállal várta a kicsiket a Seybold-Garab pince, a nagyobbak pedig a romantikus kerthelyiségben élvezhették az őszi napsugarakat és a borkóstolót.

Bizton állíthatjuk tehát, hogy Budapest Bornegyedében beváltotta a hozzá fűzött reményeket az októberi mesterhármas programkínálat! Jöhet a november, állunk elébe, újabb élményekkel!

 

További részletek: www.futafok.hu, www.pincejarat.hu,  www.klauzalhaz.hu

 

FOTÓ: KOCSIS ZOLTÁN, FÖLDHÁZI ÁRPÁD ::

A Promontor TV összeállításai: