Ugrás a tartalomra

Bemutató arról, mi lesz tilos: villámgyorsulás a megújult Pécsi utcában

2017. május 18. csütörtök
Látványos autós performansszal egybekötött átadóünnepség lesz a Budafoki Szomszédok Piaca mögötti megújult Pécsi utcaszakasz aszfaltján hétfőn, május 22-én.
Bemutató arról, mi lesz tilos: villámgyorsulás a megújult Pécsi utcában

A hétfőn 14 órakor tartandó egyszeri bemutató nem csak az autós gyorsulási versenyek iránt érdeklődőknek szól majd, hanem minden leendő arra közlekedőnek arról, mi az, ami tilos lesz a vadonatúj útburkolaton: száguldozni.

A rendhagyó átadóünnepség főszereplője kerületünk sikeres autóversenyzője, Nyéki Kornél lesz, aki 2011-ben a Duna Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság A-2000-es kategoriájának 3. helyezettje volt. A megújult Pécsi utca átadóján részt vesz Karsay Ferenc polgármester is, aki az autóversenyző alkalmi másodpilótája lesz az egyszeri bemutatón.

A március elején kezdődött munkálatok során a korábbi zúzott köves burkolat helyére csapadékcsatorna, valamint szilárd burkolatú út épült egyoldali járdával. Az útépítési munkákkal a napokban készültek el, és egyéb környezetrendezési munkálatok még tartanak a kivitelező részéről az önkormányzat megrendelésére. Platán fasort telepítettek, valamint füvesítik a környező területet. A Tűzoltó utcával párhuzamos fasor telepítésével is szebbé válik a Piac mögötti környezet. A munkálatok a Pécsi utcának a Városház téri P+R parkoló és a Tűzoltó utca közti szakaszát érintették. A beruházás Budafok-Tétény Önkormányzatának köszönhetően valósult meg, mintegy 72,5 millió forint értékben.

Kis ízelítő a hétfői látványosnak ígérkező autós bemutatóhoz, amelyre a helyi adottságoknak megfelelően – természetesen - jóval rövidebb szakaszon kerül sor, mint a mellékelt videóban. :)

https://www.youtube.com/watch?v=6_zHGouTFls