Ugrás a tartalomra

Barlanglakás Piknik

2016. május 09. hétfő
Rengetegen érkeztek a 42. Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál keretén belül megrendezett Barlanglakás Piknikre a Veréb utcába.
Barlanglakás Piknik

Appel Péter, a múzeum gondnoka két turnusban fogadta a látogatókat. Az érdeklődök annyian voltak, hogy alig fértek el az udvarban és a barlanglakás tetején kialakított füves részen. A rövid történeti áttekintés után mindenki megnézhette a több lakásból álló múzeumot. Sokan jöttek ki a szobákból tátott szájjal.

"Nem gondoltam volna, hogy ilyen körülmények között éltek családok." "Nagyon örülök, hogy végre el tudtam jönni és meg tudtam nézni ezt a még fennmaradt misztikus helyet." - ilyen és ehhez hasonló gondolatokkal tértek haza a látogatók. A tárlatvezetés végén finom lilahagymás, zsírós kenyeret kapott mindenki. 

A budafoki barlanglakás egyedülálló módon mutatja be a korabeli életet. A múlt egy kis szelete tárul a látogató szeme elé, amikor belép egy-egy helyiségbe. A múzeum az utolsó lakó személyes használati tárgyaival van berendezve, így szinte megelevenedik a történelem. Sok idős látogatónak jutott eszébe a gyerekkora, hiszen a nagymamája vagy az egyik ismerőse ilyen helyen lakott.

Ha valaki lemaradt volna erről az időutazásról, ne aggódjon! Előzetes telefonos (06 20 447 83 33) bejelentkezés után bármikor megnézheti a még megmaradt budafoki barlanglakást a Veréb utcában.