Ugrás a tartalomra

Barangolás a Művész utcában

2018. szeptember 21. péntek
Több ezren vitték hírét az ARTÉR-nek messzi vidékekre
Barangolás a Művész utcában

Művész utcává változott – az ARTÉR Művészeti Egyesület közreműködésével – szeptember első hétvégéjén a pezsgő- és borfesztivál alatt a Budafok belvárosában lévő Magdolna utca, hogy a bor és a pezsgő élvezete mellett művészi élményekben is részesüljünk. Szokatlan látvány fogadta az arra járókat...

Jó volt barangolni a kerületi művészek alkotásai közt. Sajnos csak két napig volt látható a különleges és érdekes, nagyszabású interaktív tárlat. A kiállított művek nemcsak a szemünknek, más érzékszervünknek is élményt nyújtottak. Volt itt bicikli fotellel, esernyőkkel, „művészi” függőágy két oszlop között, autóba ültetett fa (!), szobrok, festmények, kerámiák, textíliák, fotók és sorolhatnánk tovább az tucatnyi alkotást, amelyek közt rendeztek koncerteket, filmvetítéseket is.

– Negyedik éve ilyenkor a Művész utcává keresztelt hangulatos kis utcácskát kortárs művészek installációi töltik meg élettel, és ezen a hétvégén Budafok kulturális életének elemeivé váltak a köztéren megjelenő képző- és iparművészek által létrehozott interaktív alkotások – mondta Kaszás Réka, a rendező ARTÉR Művészeti Egyesület fő szervezője. – A Művész utcában bárki részt vehetett a programokon, rajzolhatott, agyagozhatott, festhetett, fotókat nézhetett 3D szemüvegben, olvashatta a könyveket, részese lehetett a művészek által bemutatott világnak a képzőművészeti installációk megtekintésekor, kipróbálásakor.

Az ARTÉR Művészeti Egyesület 2004-ben alakult Budafokon, tagjai hivatásos képző- és iparművészek, akik valamilyen szállal kötődnek a kerülethez. Van köztük festő, grafikus, szobrász, keramikus, ötvös, divattervező, textiltervező, fotográfus, üvegtervező, formatervező, építész, restaurátor. Az egyesület célja a kulturális, szellemi életben való aktív részvállalás regionális és országos szinten, a térség megismertetése művészeink révén, kerületen kívüli kiállítások, programok által, valamint fiatal képző- és iparművészek művészi tevékenységét megalapozó szellemi közeg létrehozása. 

Az idén is több ezren látták a kerületi művészek munkáit a Művész utcában, és vihették hírüket messzi vidékekre. (Temesi László)