Ugrás a tartalomra

Az újrahasznosítás jegyében

2020. november 27. péntek
Budafok-Tétény iskoláiban fontosnak tartják a környezetszennyezés elleni harcot
Az újrahasznosítás jegyében

A Kempelen Farkas Gimnáziumban nemrég zajlott le a papírgyűjtés, melynek eredményeképpen a diákok 8150 kg papírhulladékot helyeztek el az iskola elé kihelyezett konténerben. A diákönkormányzat elnöke, Pollák Dalma tájékoztatása szerint az ötödikesek gyűjtötték a legtöbb papírt, „fejenként” közel 2000-2000 kilogrammot.

A Gádor Általános Iskolában az otthonokban használt, kidobásra váró étkezési zsiradékok gyűjtése kezdődött el októberben. Környezetünk megóvása érdekében az iskola alapítványa, a Művelt és Egészséges Gyermekekért Alapítvány szerződést kötött a Biotrans Kft.-vel. A szülők a kapu mellett található sárga gyűjtőládában helyezhetik el a jól lezárt vizes- vagy olajosflakonokban behozott sütőolajat, háztartási zsiradékokat.

– Ez egy nyer-nyer lehetőség, mely által a szülők könnyebben megszabadulhatnak a Földünket károsító főzőanyagoktól, és a hulladék begyűjtése során a gyermekek szemlélete formálódik, valamint az alapítvány is hozzájut némi pénzhez – hívta fel a gyűjtés előnyeire a figyelmet Perge Éva. Az intézményvezető hozzátette: minden lehetőséget megragadnak arra, hogy a tanulókat és családjaikat bevonják a környezet megóvását szolgáló programokba, rávilágítsanak a hulladékmentesség fontosságára.

(Tamás Angéla)

Az újrahasznosítás jegyében