Ugrás a tartalomra

Az év utolsó testületi ülése

2016. december 09. péntek
Jövőre is lesz elegendő pénz az útépítésekhez, útfelújításokhoz. Testületi határozatban fejezte ki tiszteletét Klauzál Gábor emléke előtt az önkormányzat.
Az év utolsó testületi ülése

A december 8-ai testületi ülésen elsőként a hónap művészének, Puskás Csabának az életútját ismerhették meg a képviselők, majd Karsay Ferenc polgármester két önkormányzati dolgozónak, Farkas Ildikónak és Kiss Péternek köszönte meg eddigi áldozatos munkáját, nyugdíjba vonulásuk alkalmából. A képviselők 24 napirendi pontban hoztak döntéseket.

Egyhangú szavazással döntöttek a többi között arról, hogy a 2017-ben megvalósítandó útépítésekhez és számos felújításhoz, fejlesztéshez biztosítják a szükséges pénzösszegeket, hogy a költségvetés márciusi elfogadásáig zavartalanul folyhasson a munkálatok előkészítése.

Éles vitát váltott ki az iskolák működtetési feladatainak állami kézbe történő átadása. Ez azt jelenti, hogy - bár az ingatlanok továbbra is az önkormányzat tulajdonában vannak - minden feladatot, tehát a karbantartást, felújítást is átveszi az állam. Az önkormányzat továbbra is biztosítja azokat a szolgáltatásokat - pl. az úszásoktatás - az iskoláknak, amelyeket eddig. Az ellenzék egyhangúlag nemmel szavazott. Döntöttek a képviselők arról is, hogy az önkormányzat ötmillió forint értékben mobil kamerákat vásárol a közterület-felügyeletnek, hogy ezzel is hozzájáruljon a rend és a köztisztaság erősítéséhez a kerületben.

Klauzál Gábor halálának 150. évfordulójának tiszteletére a Klauzál Gábor Társaság korábban emlékévvé nyilvánította a 2016-os évet. A rengeteg program megkoronázásaként, a társaság kérésére az önkormányzat határozatban örökítette meg Klauzál Gábor emlékét. "Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata Képviselő-testülete kifejezi meggyőződését, hogy Klauzál Gábor nagy szolgálatot tett Magyarországnak és a kerületnek, jelentős szerepe volt a magyar nemzet függetlenné válásában, az ország felemelkedésében, valamint Kistétény gazdasági fejlődésének fellendülésében, ezért megérdemli, hogy az utódok megőrizzék nevét és tetteit emlékezetükben. A Képviselő-testület nagyrabecsülése jeleként tisztelettel fejet hajt Klauzál Gábor emléke előtt." - áll a Karsay Ferenc polgármester által ellenjegyzett határozatban.