Ugrás a tartalomra

Az Európai Elvis-fesztivál győztese Budafokon

2024. július 08. hétfő
A The King’s Men lett a Pincejárat közönségdíjasa
Az Európai Elvis-fesztivál győztese Budafokon

A 2024. évi Pincejárat tehetségkutató verseny közönségdíjasa a budapesti The King’s Men zenekar, amely a közönségen túl a zsűrit is meghódította. Az együttes frontembere, Lantos Gábor (képünkön jobbról a második) pedig számos díjjal büszkélkedhet, idehaza és külföldön is sikereket ért, ér el különféle Elvis-fesztiválokon, versenyeken.

A The King’s Men az Elvis Tribute zenekar, mely Elvis Presley slágereivel teremt fergeteges hangulatot – olvasható honlapjukon, de az is, hogy napjaink magyar és külföldi ismert számai sem állnak tőlük távol. 

– Honnan ez az Elvis-imádat? – kérdeztük az együttes frontemberétől, Lantos Gábor énekes-gitárostól.

– Tízéves korom óta rendszeresen hallgatom és tanulom Elvis Presley dalait, akit nagyon nagyra tartok, e műfaj királyának, és még ma is rajongok érte. Sajnálatosan fiatalon hagyott itt bennünket. A zenekar tagjai is imádják őt, valamint a rock and rollt. Egyébként mindnyájan örömből és szeretetből játszunk.

– Mióta játszanak együtt a The King’s Menben, és kik az „örömzenészek”, a közönségdíjasok önön kívül?

– Kétéves a zenekarunk, amelyet rajtam kívül a következők alkotják: Boda Gábor „Zivatar” szólógitáros, Igali Csanád billentyűs, Szemerczky Imre dobos és Kovács István „Coco” basszusgitáros, akivel duóként is fellépek Co-La Kings duó néven, igaz akkor zongorán kísér.

– Ön több magyar es nemzetközi sikert tudhat maga mögött.

– Valóban, a Sláger FM 2022 es Hangadó énekversenyének győztese voltam, és ugyanebben az évben az Európai Elvis-fesztivál győztese is, egyedüli magyarként. Az idén pedig a januári angliai Elvis-világversenyre szintén egyetlen magyarként kaptam meghívást.

– A zenén kívül mivel foglalkozik?

– Személyi edzőként is tevékenykedem.

– A Pincejáraton, a koncert végén koccintottak budafoki pincészet boraival?

– Természetesen, és nagyon ízlettek is. Valamennyien borszeretők vagyunk a zenekarból. Remélem, máskor is felléphetünk valamelyik kerületi rendezvényen.

Temesi László