Ugrás a tartalomra

Az ARTÉR kiállítása a 30. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon

2019. október 05. szombat
Az ARTÉR Művészeti Egyesület csoportos tárlata nyílt meg a Kossuth 24. kiállítótérben, a 30. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál keretében.
Az ARTÉR kiállítása a 30. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon

A Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál mindkét napján találkozhattunk az ARTÉR Művészeti Egyesület művészeinek alkotásaival. Az érdeklődők két kiállítóhelyen és a Művész utcában nézhették meg a kortárs képzőművészek munkáit. A Sörház utcában újonnan nyílt Kultikumban már a fesztivál nulladik napján, a Kossuth Lajos utca 24. szám alatti épületben és a Művész utcában (Magdolna utca – a szerk.) pedig szombaton és vasárnap várták a látogatókat a kiállítások szervezői.

Filotás Viktória, az ARTÉR Művészeti egyesület elnöke elmondta, hogy harmincnál több aktív tagjuk van, és közülük huszonöten jelentek meg munkájukkal a fesztiválon. Közös műtermükben, vagyis a törzshelyükön, a Záborszky kúria egyik emeleti helyiségében alkotnak, és harmadik éve az önkormányzattal együttműködve részt vesznek a Művész utca létrehozásában, a programok szervezésében.

A Sörház utcai helyszín új lehetőséget kínált az egyesület számára, de a Kossuth Lajos utca 24. szám alatt, ahová Németh Zoltán alpolgármester is ellátogatott, már második alkalommal rendeznek kiállítást szeptember első hétvégéjén az Artér egyesület művészei.

Az alpolgármester köszöntőjében kiemelte, hogy az épület még felújításra vár, de reméli, hogy a harmincegyedik borfesztiválon már teljes pompájában ragyog majd, és a képző-, ipar- és fotóművészek egy szép galériában mutathatják be műveiket. Hozzátette: a kerület nemcsak Budapest bornegyede és a bor hazája, hanem 
a kultúráé is.

(Tamás Angéla)