Ugrás a tartalomra

Augusztusban is lesz helytörténeti séta a Pincejáraton

2018. július 26. csütörtök
Az augusztus 4-i Pincejáraton Garbóci László vezetésével fedezhetjük fel a Péter Pál utca csodáit egy hűsítő borkóstolóval egybekötve.
Augusztusban is lesz helytörténeti séta a Pincejáraton

Az augusztus első szombatján megrendezésre kerülő, görög tematikájú Pincejárat többek között koncertekkel, borkostolókkal, finom falatokokkal és pincekvízzel várja a vendégeket.  

A Budafoki Pincejárat egyik nagysikerű programja emellett a Garbóci László, helytörténész és budafoki díszpolgár által vezetett tematikus séta a Péter Pál utcában. A különleges hangulatú séta alatt megismerhetjük a macskaköves utca múltját és jelenét, az itt található többszáz éves borospincéket és a Seybold-Garab Pince rejtett titkait. Az út közben felfedezhető a nagymúltú Péter-Pál kápolna, valamint a mellette lévő, Ősök Fájaként tisztelt kb. 250 éves magyar juharfa is.

Budafok egyik legpatinásabb utcájának bebarangolása után, a Seybold-Garab Pince három tételes borkóstolóval és friss sörpereccel várja a látogatókat, ami különösen jóleső a gesztenyesorok között zajló séta után.

 

A séta részletei:

Kategória: Építészeti értékeink |  Történelmi séta |  Gasztroséta kóstolóval

Időtartam: kb. 90 perc, kezdési időpont 16:00

Indulás / érkezés: Seybold-Garab Pince (1221 Péter Pál u. 39.)

Ár: bruttó 2200 ft

Az ár magában foglalja: a vezetett helytörténeti séta, Pincejárat buszjegy, három bor kóstolása, bajor perec (borok: Aligvárom- Nyakas pincészet, Naposhegyi rozé-Mészáros Pál borház,Egri vörös cuvée- Juhász testvérek pincészete)

A helytörténeti séta előzetes regisztrációhoz (jegyvásárláshoz) kötött, jegyek elérhetők:

http://cityandwine.hu/hu/programajanlatok/actuarial_conference/53_helytorteneti_seta_pincejarat_kombo_jegy/

Augusztusban is lesz helytörténeti séta a Pincejáraton

Fotó: Kocsis Zoltán