Ugrás a tartalomra

Átadták a Szociális Munkáért díjakat

2016. november 21. hétfő
Idén is a Városházán köszöntötték a kerületben szociális területen dolgozókat
Átadták a Szociális Munkáért díjakat

November 17-én a Városháza dísztermében adták át a Szociális Munkáért díjakat. Az ünnepségen részt vett Szepesfalvy Anna és Németh Zoltán alpolgármester, valamint Szabolcs Attila országgyűlési képviselő is. Szepesfalvy Anna alpolgármester ünnepi köszöntőjében azt hangsúlyozta, nem kérdés, hogy a szociális ellátás területén dolgozók munkája a mostaninál sokkal komolyabb megbecsülést érdemelne, anyagi és erkölcsi szempontból egyaránt. A kormányzat részéről érzékelhető az erre irányuló szándék, történtek is lépések, intézkedések, de mindez még messze nem elegendő, ahhoz képest, hogy mennyire nélkülözhetetlen és létfontosságú a szociális területen dolgozók munkája. „Önkormányzatunk a saját keretein belül, a lehetőségeihez mérten továbbra is igyekszik kézzelfogható módon is kifejezni, hogy nagyra tartja az Önök munkáját, elhivatottságát, szolgálatát.” – mondta Szepesfalvy Anna alpolgármester.

Ezt követően a kis Nádasdy néptánccsoport lépett színpadra, majd az önkormányzati elismerések átadása következett. Díjat vehetett át Pászti-Tóth Jánosné az Egyesített Bölcsőde egyik dolgozója és Becsei Sándor a Családok Átmenti Otthonának csoportvezetője.

 

A méltatások során a többi között elhangzott, hogy Pászti-Tóth Jánosné 1981 októberétől dolgozik az Egyesített Bölcsőde Napraforgó Tagbölcsődéjében. Munka mellett érettségizett, és folyamatosan képezte magát a további évek során is. Emelt szintű szakképesítésként megszerezte a bölcsődei szakgondozó végzettséget. Évtizedek óta fogadja a gyermekcsoportjában a bölcsődét látogató, különböző szakirányú képzések kisgyermeknevelő, védőnő, gyógypedagógus hallgatóit, akik rövidebb-hosszabb ideig szakmai gyakorlatukat töltik a csoportokban. Ő nem csak befogadja csoportjába a sajátos nevelési igényű gyermeket, hanem elfogadja Őt a maga teljes valójában, minden sajátosságával, erősségévével és esetleges nehézségeivel együtt. Az ő hivatása, hogy a legjobban rászoruló kisgyermekek nevelője – gondozója, és a szülők megértő, támogató partnere legyen.

 

A másik kitüntetett, Becsei Sándor felsőfokú tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán, az Általános Szociális Munkás szakon kezdete meg, illetve 2007-ben szociális munkás diplomát szerzett. Hódmezővásárhelyen dolgozott a Családért és Munkáért Keresztény Alapítványnál önkéntes segítőként, majd szintén a Hódmezővásárhelyi Kagylóhéj Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálatnál családgondozóként szerzett tapasztalatokat. Azután egyre közelebb került a fővároshoz, hisz 2011-2013-ig Érden, illetve Budapesten családgondozóként, szociális munkásként folytatta szakmai tevékenységét. 2013 májusában kezdte meg munkáját kerületünk Családok Átmeneti Otthonában családgondozóként. 2014 évben két kihívás is várt rá, hisz egy évre munkába állása után csoportvezetője nyugdíjba vonult, és a Családok Átmeneti Otthonában a csoportvezetői állást sikeresen elnyerte, így feladatköre is bővült - nemcsak munkája kapcsán -, de otthon is helyt kellett állnia, hisz megszületett várva várt kisfia. Azóta is töretlen munkaszeretete, lelkiismeretessége példaértékű, igényesség és önmagával szembeni maximalizmus jellemzi.