Ugrás a tartalomra

Promontor utcáit járva

2014. május 25. vasárnap
A Budafoki Péter Pál utca és Környéke Polgári Kör nyilvános fotópályázatot hirdet
Promontor utcáit járva

Fotópályázati felhívás

A Budafoki Péter Pál utca és Környéke Polgári Kör nyilvános fotópályázatot hirdet

A pályázat témája: Promontor utcáit járva.

A fotópályázat célja: A mai Budafok, az egykori Promontor bemutatása, az épített és a természeti kultúra értékei, a múlt és jelen találkozása, élet a történelmi falak közt.

A pályázaton részt vehet minden természetes személy olyan saját felvételekkel, melyeket eddig nyilvánosan nem publikált és amely képeket más pályázatokon még nem díjaztak. Minden pályázó maximum 3 db - címmel ellátott - felvételt nyújthat be elektronikus formában a peter.pal.p.kor@gmail.com címre történő továbbítás útján. A képek készítőjének nevét és elérhetőségét a képekkel együtt kérjük nyílt formában megadni.

A képekkel szemben támasztott követelmények: formátumuk JPG, eredeti felbontásban. A képek vagy színes, vagy fekete-fehér kidolgozásban nyújthatók be, de utólagos változtatásuk (photoshop, stb.) nem megengedett. Nem értékeljük a nagyobb digitális manipulációval készült képeket sem (amely magában foglalja: pixelezést, átszínezést, a fotó egyszínűvé alakítását, a fotókollázst, stb). Nem engedélyezettek a High Dynamic Range Imaging fotók (HDRI, vagy csak HDR). A pályázat célja az, hogy a pályázó fotográfusi képességeit tegye próbára és ne az utómunkálatokban való jártasságukat. Kisebb digitális manipulációk lehetségesek, amelyek legfeljebb a kontrasztok kiigazítását, a színtelítettség kisebb változtatásait, fekete-fehér képpé alakítást, fotó megvágását) jelenthetik. A fenti szabályok megsértésének gyanújánál a zsűri a pályázót kizárhatja a versenyből.

A felvételek benyújtásának (a megadott e-mail címre történő beküldésének) határideje 2013. június 7. 24 óra. A késedelmesen benyújtott felvételeket a bíráló bizottság nem értékeli. A felvételeknek a pályázatra történő benyújtása hozzájárulást jelent a pályázatot kiíró számára a képek későbbi felhasználására is.

A határidőig benyújtott felvételeket az öttagú bíráló bizottság két kategóriában értékeli: gyermek kategória 14 esztendős korig és felnőtt kategória. Kategóriánként a legjobb 8 felvételt a Péter Pál Napok idejére (2014. június 27 - 29.) a rendezvény helyszínén, a Seybold-Garab pincében megfelelő technikával kivitelezett módon kiállítja. Amennyiben bármelyik kategóriában a kiállítható képek száma nem éri el a 8 darabot, akkor a másik kategóriából választ a zsűri kiállításra érdemes képet, az összes kiállításra kerülő kép darabszáma maximum 16 darab lehet.

Eredményhirdetésre a Péter-Pál napi ünnepség keretében kerül sor, melynek pontos időpontjáról minden pályázót értesítünk. Kategóriánként az első három helyezett részesül díjazásban, a többi kiválasztott felvétel készítője oklevelet vehet át az ünnepség keretében. A Polgári Kör a benyújtott felvételeket archiválja és kiadványaiban csak a készítő nevének feltüntetésével használhatja.

A bíráló bizottság tagjai:

Elnöke:Dr. Szigeti Zoltán, Péter-Pál Utcai Polgári Kör

Tagjai:Dr. Fodor Ferenc, Naturart Magyar Természetfotósok Szövetsége

Hell Ferenc, Budafoki Fotóklub

Huszár Boglárka, festőművész, Budafoki Fotóklub

Dr. Vankó András, Péter-Pál Utcai Polgári Kör


Budapest-Budafok, 2014. március 17.

A Budafoki Péter-Pál Utca és Környéke Polgári Körelnöksége