Ugrás a tartalomra

Ahol a kultúra terem...

2014. december 18. csütörtök
Ahol a kultúra terem...

Új jelmondat égisze alatt tervezik eseményeiket a Klauzál Házban dolgozó programszervezők. Az elmúlt egy év történéseit a tíz hónapja kinevezett Fogarasi Lajos igazgató összegezte.

Milyen újdonságok köthetők a 2014-es évhez, és milyen eredményekre a legbüszkébbek a programszervezők? - kérdeztük az igazgatót.

- A Klauzál Házhoz egy hatalmas, szépen gondozott kert tartozik, amit eddig nem sikerült kellően kihasználni, de idén már több sikeres program helyszínéül is szolgált - idézte fel Fogarasi Lajos. - Ilyen volt a tizedik születésnapi koncert, a graffitinap és a kisállat-kiállítás is. Újdonság még, hogy a tanfolyamaink köre is bővült: az ötven különböző foglalkozás napi rendszerességgel látogatható. A ház igyekszik más helyszíneken is megmutatni magát, széles palettánk a 25. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon, illetve a Hungexpón és az Art Expón is látható volt. A ház rendkívül jó színházteremmel rendelkezik, amit ki is használunk. Rendszeresek nálunk a gyermek és felnőtt színházi előadások. Elsöprő sikere volt például Bernard Slade Jövőre veled ugyanitt című darabjának, és ha a kicsikre gondolok, akkor a nyári szünetben tartott Szerdai Szünidei Színházat említeném, amelyen közel kétezer gyerek vett részt. A hagyományos két helyszín helyett idén már négy helyen rendezhettünk kiállításokat. Eddig a Vén Emil Galériában és a Mészáros Csaba Teremben találkozhattak alkotásokkal az érdeklődök, de mostantól ha valaki belép az épületbe, akkor már az előtérben és a színház melletti falon is láthat műalkotásokat. Ez utóbbi helyen a plakátkiállítás és a foltvarrók művei voltak megtekinthetők. Havonta három koncertnek ad helyet a színházterem, ahova mindig nagy örömmel jönnek az előadóművészek. A legszélesebb spektrumban hallhatók zeneszámok: komolyzene, jazz, rock és folk. Nagy öröm számunkra, hogy a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar rendszeresen vendége a Klauzál Háznak. Szeretném még megemlíteni a nyári táborokat is, melyek a Klauzálban, a Cziffrában és a megújult balatonakali táborban is nagy sikernek örvendtek a nyári szünetben.

(Viszkocsil Dóra)