Hírek

Napkollektoros rendszerrel korszerűsödött a Hajós Alfréd Tanuszoda
2014-12-12

36,1 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az önkormányzat a tulajdonában lévő Hajós Alfréd Tanuszoda energetikai korszerűsítésére.

Az uszoda jelentős hőfogyasztó. A használati meleg víz előállítása és a medencék fűtése sok energiát igényel. A 100%-os támogatású pályázati forrásból az önkormányzat megújuló energiaforrásra cserélte az eddigi fosszilis energia nagy részét.

Megmaradt a meglévő gázkazánokról kiépített fűtési lehetőség. Az új rendszer több ponton csatlakozik a meglévőhöz. Az egyik fűtési kör a használati meleg vizet fűti fel, a másik a tanmedence vizét melegíti. Ha a kollektorok nem tudják megfelelő mértékben felfűteni a vizet, akkor az eddigi földgáztüzelésű kazánok segítenek rá a vízhőmérséklet növelésére.

A napkollektoros rendszer kiépítése hosszú távon is takarékos, költségcsökkentő és egyben környezetkímélő lehetőséget teremtett az önkormányzatnak. Évente 1,6 millió forinttal csökkenhet az üzemeltetési költség, miközben jelentősen kevesebb lesz a kibocsátott szén-dioxid mennyisége is.

A pályázat
címe: XXII. Kerületi Hajós Alfréd Tanuszoda energetikai korszerűsítése napkollektoros rendszerrel
azonosító száma: KMOP-3.3.3-13-2013-0012

elszámolható összköltsége: 36101 589 Ft
megítélt támogatás: 36101 589 Ft

Kedvezményezett:
Budafok-Tétény Budapest XXII. Kerület Önkormányzata
1221 Budapest, Városház tér 11.

Közreműködő Szervezet:

Pro Regio Közép-Magyarországi Regionális

Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft.

1146 Budapest

Hermina út 17.

A Széchenyi 2020 és a Közreműködő Szervezet honlapja:

www.szechenyi2020.hu
www.proregio.hu