Ugrás a tartalomra

Új mozgó traffipaxok - szinte mindent látnak, rögzítenek

2015. február 05. csütörtök
Új mozgó traffipaxok - szinte mindent látnak, rögzítenek

A VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózathoz tartozó eszközökkel végzett mérések egyelőre nem járnak joghatással, az éles alkalmazás az egy hónapos felkészülési időszak után várható.

A felkészülési időszak várhatóan egy hónapot vesz igénybe, ezt követően kezdődik meg az éles üzemeltetés. Az eszközök a sebességellenőrzésen kívül a közlekedésrendészeti munkát is támogatják az automatikus rendszámfelismeréssel, a forgalomszámlálással és a torlódások észlelésével. A további funkciók várhatóan 2015 júniusától lesznek elérhetőek. A változtatható helyű KKEP-k ellenőrzik majd a fényjelző készülékek jelzésire és a vasúti átjárón történő áthaladásra vonatkozó előírások megtartását, az autóbusz forgalmi sávok és a leállósávok igénybevételét, valamint a biztonsági öv használatát is. Képesek lesznek észlelni a behajtási tilalom megszegését, a záróvonal átlépését és azt is, hogyha a közlekedők a kötelező haladási irányra vonatkozó előírásokat szegik meg. Szintén a rendőri munkát támogató funkcióként jelenik majd meg a veszélyes árut szállító járművek kiszűrése is.

Somogyi Szabolcs r. százados, a BRFK XXII. kerületi Rendőrkapitányság Járőrszolgálati Alosztályának vezetője az önkormányzat sajtóosztályát arról tájékoztatta, hogy a kerületnek is jutott egy készülék az új generációs traffipaxokból, a közúti tesztelést megkezdték, márciustól már élesben használják majd. Emellett jelenleg is végeznek sebességméréseket a kerületben egy korábban rendszeresített sebességmérő kamerával minden hónapban egy héten keresztül, továbbá alkalmanként a közlekedésrendészet járőrei is végeznek hasonló ellenőrzéseket.

Forrás: www.police.hu