Ugrás a tartalomra

Gyásznap és emlékezés

2014. október 09. csütörtök
Gyásznap és emlékezés

Október hatodikán a kerület számos helyszínén és intézményében emlékeztek az aradi vértanúkra. Az iskolák közül a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskolába látogattunk el, ahol az ötödik osztályos diákok ünnepi műsorát tekinthettük meg. Megyeri-Kiss Réka egy erdélyi népdalt énekelt el a vértanúk kivégzéséről. Minden diák egy-egy gyertyával a kezében idézte fel a kivégzett honvéd főtisztek személyiségét, tetteit és utolsó gondolatait. Az iskola diákja, Virág Máté trombitaszóval nyitotta meg az ünnepséget. Karsay Ferenc alpolgármester is beszédet mondott, majd az emlékezés után megtekintette az intézmény legújabb fejlesztését, a pályázati úton megújított, ezerfős kapacitású iskolai konyhát. Az aradi vértanúkról többek között a Baross Gábor-telepi Polgári Kör szervezésében is megemlékeztek a Donát-hegyen.


Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata 2014. október 22-én (szerda) 17.30 órai kezdettel ünnepi megemlékezést tart az 1956-os forradalomról és szabadságharcról, az esemény nemzeti hőseiről. A hagyományoknak megfelelően a megemlékezést koszorúzási ünnepség követi. A program helyszíne: Budapest XXII. kerület, Városház tér, 1956-os emlékmű. Az önkormányzat számít a pártok, társadalmi szervezetek, történelmi egyházak, intézmények, valamint magánszemélyek részvételére.


A Nagytétényi Polgári Kör hagyományaihoz híven szintén méltóképpen kíván megemlékezni az 1956-os forradalom évfordulójáról. Október 23-án (csütörtök) 9 órakor koszorúzási ünnepséget tart a Szelmann Ház (1225 Budapest, Nagytétényi út 306.) falán elhelyezett emléktábla előtt. A megemlékezésen számítanak magánszemélyek, civil szervezetek és pártok részvételére.


A Baross Gábor-telepi Polgári Kör méltóképpen kíván megemlékezni az 1956-os forradalom évfordulójáról. Október 23-án (csütörtök) 11 órakor koszorúzási ünnepséget tart a Donát-hegyen. A megemlékezésen számítanak a magánszemélyek, civil szervezetek és pártok részvételére.