Ugrás a tartalomra

Budafokon, golfozás közben meditál Feke Pál

2015. január 15. csütörtök
Budafokon, golfozás közben meditál Feke Pál

Sztárszínész, sztárénekes és sztár zsűritag, tele munkával, szerepekkel. Nem utolsósorban pedig a Budafoki Golf Klub tagja. Feke Pál annyira elfoglalt mostanában, hogy szinte semmire nincs ideje, még egy rövid beszélgetésre is alig futja, mert mindig fut valahova: vagy próbára, fellépésre, vagy zsűritagnak a Rising Starba. Emellett járja az országot koncertjeivel is, tehát nyugodtan elmondható róla, hogy napjaink egyik legelfoglaltabb magyar művésze. Évekig Budafokon vezette le a munkájával járó feszültséget, a golfpályán. Azt mondja, jó évet zárt 2014-ben és hasonlót vár erre az esztendőre is, egy biztos, számára már a január is igen zsúfolt:


- Pörgős hónapok elé nézek, két színházban is játszom musicalekben, anyaszínházamban, a Madáchban, a Spamalotban, az Operettszínházban pedig a Miss Saigonban és a Mozartban - sorolta. - Ez utóbbit különösen várom, mert ebben még nem játszottam, és nagyon szeretem a darabot. Nem könnyű futó darabba beszállni, de izgalmas feladat. Ezek mellett Sopronban próbálok a Zene, New York, szerelem című musicalben, amelynek a bemutatója februárban lesz. S még nem beszéltem a Rising Starról, amelyben zsűritag vagyok.

- Azért, ha megkérhetem, beszéljen csak róla!

- Nagy megtiszteltetés, hogy zsűrizhetek, és nagyon élvezem is ezt a "szerepemet". Ennyi tehetséges embert öröm hallgatni, sokat tanulok én is belőle. A jó énekhang mellett hatalmas szerephez jut a személyiség, ezért célom, hogy tükröt tartsak a versenyzők elé és utat mutassak nekik.

- Önnek ki mutatott utat? Hogyan lett énekes-színész?

- Én már gyerekkoromban színházzá alakítottam a szobámat, a lámpákból például reflektorokat, a vasalóból füstgépet csináltam, és mindig szerepeltem, énekeltem. A lemezeket rongyossá hallgattam, köztük a fő kedvencemet, az István, a királyt is. Szüleim ezt mind hagyták, hála nekik. Tízéves lehettem, amikor kikristályosodott bennem, hogy nekem a zene, azon belül is a musical a mindenem!

- És, mint mondta, az István, a király"Ś Milyen királynak lenni?

- Remek, de azért nem szálltam el magamtól, tudom, honnan jöttem erre a pályára. Nagy színházrajongó voltam mindig is, a művészbejárón kuncsorogtam autogramokért, most tőlem kérnek. Az áttörést a pályámon éppen az István, a király hozta meg, amit azóta több feldolgozásban is játszottam, összesen eddig csaknem félmillió ember előtt! Nagy élmény még mindig nekem a legendás rockopera.

- Ilyen elfoglaltság mellett hogy jut ideje "másik" szerelmére, barátnőjére és harmadik szerelmére, a golfra?

- Ez utóbbira sajnos egyre kevesebb, pedig nagyon szerettem a budafoki pályára járni, ahol mindig teljesen ki tudtam kapcsolódni. Golfozás közben még meditálásra is képes vagyok. Sajnos, ez már hónapok óta kimarad az életemből, de talán nyáron lesz rá időm. Az igazi szerelmem, Gyenesei Leila világ- és Európa-bajnok öttusázó, szerencsére néha velem jön egy-egy fellépésemre, és így jóval többet tudunk együtt lenni, mintha csak otthon várna. Neki köszönhetően, már egy éve nagy boldogság vesz körül"Ś

(Temesi László)