Ugrás a tartalomra

͍gy verik át az embereket az álcsatornások

2015. március 04. szerda
͍gy verik át az embereket az álcsatornások

Évről évre pénzt csalnak ki gyanútlan emberektől olyanok, akik a Fővárosi Csatornázási Művek dolgozóinak adják ki magukat. Nem létező paragrafusokra hivatkoznak, és csatornatisztításra vesznek fel megrendelést, valamint készpénzt. Pedig a vállalat dolgozói csak a közcsatornákkal foglalkoznak. Még mindig nagyon sok háztartásba csöngetnek be azok a csalók, akik a Fővárosi Csatornázási Művek dolgozóinak adják ki magukat, és csak pénzt akarnak kicsalni az emberektől - hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.

Bátori Marianna, a Fővárosi Csatornázási Művek kommunikációs vezetője elmondta: nem fordulhat elő, hogy a cég munkatársai becsengetnek a lakásokba csatornatisztítási ajánlattal, és készpénzt sem szednek a lakosoktól. A vállalat a több mint 5500 kilométeres közcsatornát kezeli, üzemelteti és tartja karban. Ez egy akkora rendszer, ami épp eléggé lefoglalja a munkatársakat, és nem vállalkoznak ingatlanon belüli csatornatisztításra. Ahhoz egyébként egészen más típusú gépek kellenének, mint amilyenekkel a csatornázási művek rendelkeznek - jegyezte meg. Hangsúlyozta: ipari kamerás berendezéseik vannak, és mindent meg tudnak vizsgálni a közcsatorna felől, nincs szükségük arra, hogy bejussanak ingatlanokba.

Az álcsatornások évről évre egyre trükkösebbek: munkaruhába öltöznek, nem létező előírásokra hivatkoznak. Legutóbb például kétévente előírt tisztításra, noha annak gyakoriságát illetően nincs szabály. Megrendelőlapot íratnak alá a gyanútlan emberekkel, és azon csak a folyóméterenkénti tisztítási díjat tüntetik fel. Ha nem hívtunk senkit, és a szennyvíz a háztartásból zavartalanul eltávozik, akkor valamilyen átverésről lehet szó - figyelmeztetett.

Hangsúlyozta: a Fővárosi Csatornázási Művek dolgozóinak egyenruhája és járműje feliratozott, emellett sorszámmal ellátott belépőkártyával tudják magukat igazolni. Ha valaki ezután is kételkedik, felhívhatja a központi ügyeletet a 80-455-000-s számon.

Forrás: www.hirado.hu