Ugrás a tartalomra

Nőnapra Szeretettel

2014. március 10. hétfő
Nőnapra Szeretettel

Kudlik Júlia újságíró, televíziós szerkesztő, műsorvezető, bemondó és Szvorák Katalin Kossuth- és Liszt-díjas népdalénekes közös, Szeretettel című lemezének bemutatóján ünnepelhettek a hölgyek a Vojnovich-Huszár Villában március 8-án este. A szeretetről szóló, magánkiadásban megjelent, rendhagyó album augusztusban debütált a máriaremetei kegytemplom kertjében, és miután nagy sikert aratva bejárta Szlovákiát, Kárpátalját, Ungvárt, Munkácsot és Magyarország számos települését, Nőnapra hozzánk érkezett.

A budatétényi lemezbemutatóra összegyűlt érdeklődőknek Kudlik Júlia ezekkel a szavakkal mutatta be Szvorák Katalinnal készült munkájuk gyümölcsét:
-Rendhagyó a lemez, hiszen nem lemeznek készült. Nem szerepel rajta más, mint két emberi hang: az egyik énekel, a másik beszél. Azt pedig mindenki maga döntse el, hogy a hangok közötti beszédes csöndek elválasztanak vagy összekötnek bennünket.
Az egyházi és világi tartalmat harmóniába állító, ötvenöt perces est a szeretetre való figyelemfelhívás jegyében telt, amelyet a népdalénekes gyönyörű hangja és a negyven éves televíziós múlttal rendelkező Kudlik Júlia értékes gondolatai tettek felejthetetlenné.
"Két, megszenvedett tisztaságú lélek ajándéka. A kicsorduló szeretet: szóban és énekben. A szeretet Istentől árad és az emberi Én kelyhe fogadja magába. Töltekezzünk belőle, és osszuk meg a szomjazókkal."- jellemezte a féléve megjelent lemezt Jókai Anna író.

T.A.