Ugrás a tartalomra

Ismét van kápolna a Kápolna utcában

2013. december 12. csütörtök
Ismét van kápolna a Kápolna utcában

A Reménysugár Habilitációs Intézetben hosszú évek óta működik imaszoba, ami Erdő Péter bíboros megáldása után Szent Erzsébet-kápolnaként várja a hívőket. Rendszeresen tart a lelkipásztor istentiszteletet itt, amin az intézményben gondozott emberek örömmel vesznek részt.

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergomi érsek örömmel jött el az első hívó szóra, hogy felszentelje a helyet. - Isten léte fényt terít az egész világra, értelmet kap az életünk, értelmet kap még az emberi szenvedés is, de főleg az önzetlen emberi munka és szeretet - mondta a magyar katolikus egyházfő a kápolna újranyitásán.

A Reménysugár Habilitációs Intézet idén ünnepli kilencvenedik évfordulóját. E jeles eseményre ellátogatott Fülöp Attila helyettes államtitkár is az Emberi Erőforrások Minisztériumából.

- Nagyon jól lehet látni, hogy fontos része a fogyatékossággal élők támogatásának, mindennapi ellátásának a lelki támasz is. Az itt dolgozók segítik a lakók életét hasznosan, jól eltölteni, az ő esetükben ez a munka nemcsak munkaköri leíráson alapuló kötelezettség, hanem annál sokkal több: jószolgálati tevékenység - hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

- Mindig csodálattal nézek az itt lakókra és az itt dolgozókra. Az itt lakókból sugárzik a szeretet, ehhez pedig kell egy olyan kiváltó ok, amit döntően az itt dolgozók biztosítanak. Gratulálok az igazgató asszonynak, hogy újra megnyílik a kápolna, és azt kívánom, hogy aki ebbe a kápolnába betér, az lélekben megerősödve, megnyugodva, reményekkel telve lépjen ki az ajtón - mondta Szabolcs Attila polgármester a szentmisét követően.

Az intézmény lakói a kápolnaszentelés után egész nap ünnepeltek, régi képeket, videókat nézegettek és finom tortát ettek. Közülük néhányan az intézmény munkájának segítéséért oklevelet vehettek át Gyene Piroska igazgató asszonytól.

(Viszkocsil Dóra)