Ugrás a tartalomra

Házhoz ment a Mikulás

2013. december 12. csütörtök
Házhoz ment a Mikulás

Budafoktól Nagytétényig tizenöt helyre kopogtatott be a Mikulás december 5-én a Fidesz kerületi ifjúsági szervezete jóvoltából.

A Fidelitas Budafok-Tétényi csoportja immár negyedik éve gondolja úgy, hogy Szent Miklós napján olyan családokhoz látogat el, amelyek anyagi lehetőségei nem teszik lehetővé, hogy a gyermekeik csizmáit megtöltsék ajándékokkal.

A Fidelitas helyi elnöke, Szepesfalvy Anna elmondta: kiemelten fontosnak tartja, hogy az ifjúsági szervezet tagjai első kézből megtapasztalhassák, jobb adni, mint kapni. Fontos tudatosítani a fiatalokban, hogy felelősséggel tartoznak a környezetünkben nehéz körülmények közt élőkért - tette hozzá a kerületi önkormányzati képviselő. A meglátogatandó családok kijelölésében a helyi civil szervezetek, egyházak, szociális intézmények nyújtottak segítséget.

- Idén nagy megtiszteltetés érte a csoport tagjait, mivel felkérésünknek eleget téve Karsay Ferenc alpolgármester vállalta a Mikulás szerepét - emelte ki Szepesfalvy Anna. - Talán nem árulunk el nagy kulisszatitkot, de a több évtizedes pedagógus múltnak hála az alpolgármester kiváló Mikulásnak bizonyult, így sok-sok gyermekmosollyal, verssel és énekkel lettek gazdagabbak a segítők is. A hat meglátogatott családban a gyermekeknek pedig bizonyára örök élmény marad, hogy házhoz ment hozzájuk a Mikulás - számolt be a Fidelitas különleges Mikulás-ünnepéről Szepesfalvy Anna.