Ugrás a tartalomra

Átnevezték az iskolákat

2013. július 25. csütörtök
Megkülönböztető előneveket kaptak a köznevelési intézmények
Átnevezték az iskolákat

A köznevelési intézmények névhasználatáról szóló miniszteri rendelet által meghatározott szabályok miatt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központba beolvadó iskoláink új hivatalos neveket kaptak. Erről rendkívüli testületi ülésen döntött az önkormányzat képviselő-testülete.

Mivel valamennyi intézménynévnek egyedinek kell lennie, hogy a köznevelési intézmény más, azonos vagy hasonló tevékenységet folytató intézménytől megkülönbözethető legyen, ezért az iskolák egy-két kivétellel a budafoki, budafok-tétényi, illetve a nagytétényi előnevet vették fel. A névváltoztatásokat is tartalmazó előterjesztést a képviselő-testület tíz igen szavazattal, egy tartózkodás mellett fogadta el.

A képviselők ezen kívül sürgősséggel szavaztak még arról a javaslatról, amely a budafoki illetőségű Tóth József magyar királyi tanfelügyelő síremlé­kének felállításáról szól.

Karsay Ferenc alpolgármester, az ülés levezető elnöke közölte: a sürgősséget az indokolja, hogy a tavalyi évben az engedélyeztetési folyamatok elhúzódása miatt nem sikerült megvalósítani a síremlékállítást. Annak érdekében, hogy a szükséges hozzájárulások időben megszülessenek és a kivitelezés még az idei évben megvalósulhasson, szükséges a képviselő-testület mostani döntése.

Az előterjesztés alapján a testület felkérte és egyben felhatalmazta a polgármestert, hogy Tóth József síremlékének elkészíttetése érdekében a szükséges egyeztetéseket tegye meg, a síremlékállítással kapcsolatos szerződéseket az önkormányzat költségvetésében már biztosított keret terhére kösse meg. Felhatalmazta ugyanakkor a polgármestert, hogy Budapest Főváros IV. kerület, Újpest Önkormányzatával - a szükséges tárgyalások lefolytatása után - a síremlékállítás költségeihez történő hozzájárulásról szóló megállapodást aláírja.

(VH)