Ugrás a tartalomra

Csillogás után fennmaradás

2013. július 25. csütörtök
Tóth Gabi a 24. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál egyik sztárvendége lesz
Csillogás után fennmaradás

Az évente hagyományosan szeptemberben megrendezett Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál egyik vendége Tóth Gabi lesz, aki a "Pezsgő téren" énekel majd a közönségnek. Az most még titok, hogy az énekesnő kikkel érkezik és milyen műsorral készül a koncertre, annyit azonban elárult, csak átutazóban járt még Budafokon, a pezsgőnél pedig jobban szereti a száraz fehérbort és a rosét.

- Szinte alig ért véget a Szombat esti láz, máris új szerepkörben láthatjuk. Hogy érzi magát mint mentor?

- Remekül! Ez életem eddigi legnagyobb kihívása. Nagyon élvezem az új feladatot, és mivel korábban már én is átéltem hasonlót, mint most az X-Faktor versenyzői, tudom, mi zajlik le bennük. Szeretném őket biztatni és támogatni.

- Ez azt is jelenti, hogy a produkciókról kevésbé keményen mond majd elmarasztaló véleményt, mint mentortársai?

- Egyáltalán nem. Akik ilyen tehetségkutató műsorba jelentkeznek, visszajelzést akarnak kapni a teljesítményükről, arról, hogy mire képesek. Ezért minden esetben elmondom, amit velük kapcsolatban gondolok, hiszen a későbbiekben nemcsak a dicséretből kell majd "építkezniük", hanem a kritikákból is.

- A Megasztár második szériájában első lett a női énekesek közül, és ezzel elnyerte a "2005 legjobb női hangja" címet. Többször választották a legjobb magyar női előadóvá, az év énekesnőjévé és az Elég volt! című videoklipje is díjat nyert.

- Ezeket a címeket nagyrészt a közönség szavazta meg számomra. Mindig arra vágytam, hogy azt csinálhassam, amit a legjobban szeretek. Hogy énekelhessek, hogy a zenémmel örömet szerezzek és szeretetet adjak az embereknek. Gyermekkoromban, mint minden velem egykorú lány, én is sokat lógtam a barátokkal a tapolcai játszótereken, de mellette mindig énekeltem. A nővéremmel is mindig énekléssel ütöttük el az időt. Boldog vagyok, hogy a siker mindkettőnknek megadatott.

- Mit jelentett a siker 2005-ben és mit jelent most, nyolc év elteltével?

- Tizenhét évesen az álomvilágot, a pompát és a csillogást jelentette, rövid idő alatt rá kellett jönnöm azonban, hogy ismertté válni viszonylag egyszerű feladat, az igazi munka a fennmaradás. Sajnos meg kellett tanulnom, hogy nem feltétlen az elért teljesítmények érdeklik az embereket, sokak számára érdekesebbek a pletykalapok által kitalált, kiszínezett történetek. Már azt is nehéz volt megszoknom, hogy egyszeriben kíváncsiak lettek a magánéletemre, de még nagyobb lelki problémát okozott, amikor azzal szembesültem, hogy néhányan nem restek valótlanságot állítani rólam csak azért, hogy eladják az újságjukat. Bevallom, ezeken nehezen jutottam túl. Ám mindig is hittem abban, hogy ha keményen dolgozom, meglesz az eredménye. Éppen ezért nagy megtiszteltetés számomra, hogy az RTL Klubnál felkértek mentornak. Ráadásul olyan fantasztikus társakkal lehetek egy show-ban, mint Alföldi Róbert, Geszti Péter és Szikora Róbert.

- Sokszor erején felül vállal és mindig a legjobban akar teljesíteni. A hangja hogy bírja az óriási megterhelést?

- Maximalista vagyok. A fellépéseimen mindent megteszek, hogy a legjobbat nyújthassam azoknak, akik szeretnek engem és eljönnek meghallgatni. A tőlük kapott szeretetből merítek, én pedig a legjobb tudásom szerint énekelek a koncerteken. Folyamatosan képzem magam, hisz"™ ahogy a mondás tartja, a jó pap is holtig tanul.

Tamás Angéla