Ugrás a tartalomra

Új piac - ellehetetlenült a szerződés

2013. május 09. csütörtök
Az önkormányzat véleménye szerint a szerződés jelen formájában ellehetetlenült. Kerületünk a jövő hét végéig várja a vállalkozás álláspontját a szerződés megszüntetésének részleteiről.
Új piac - ellehetetlenült a szerződés

?ť?Budafok-Tétény Önkormányzatának és Polgármesteri Hivatalának képviselői a mai napon egyeztettek az új piac építésével megbízott társaság vezetőivel. Az önkormányzat véleménye szerint a szerződés jelen formájában ellehetetlenült. Kerületünk a jövő hét végéig várja a vállalkozás álláspontját a szerződés megszüntetésének részleteiről.

Az önkormányzat álláspontja szerint a beruházással megbízott vállalkozás bizonytalan helyzetbe hozta kerületünk kisvállalkozóit, akik évtizedek óta szolgálják a helyi polgárokat. A cég a kereskedőkkel, kis- és őstermelőkkel folytatott konzultációkat követően elfogadhatatlan négyzetméter árakat határozott meg a majdani piac területén létrehozandó üzlethelyiségek bérleti díjára és a tulajdonszerzés lehetőségére.

Az új piacról - a belváros komplex megújítási tervének részeként - 2012. december 20-án írtak alá megállapodást az önkormányzat vezetői a Bueno Mercato Kft. képviselőivel. Az eredeti tervek szerint a tervezési és az engedélyeztetés eljárásokat követően idén indultak volna a munkálatok. A kerületi polgárokkal zajlott egyeztetéseken felmerült, hogy a társaság nem tud megfelelni közösségünk elvárásainak, illetve azoknak a vállalásainak, amelyeket a szerződés aláírásakor írásba foglaltunk.

Budafok-Tétény azzal a céllal vágott bele a belváros komplex felújításába, hogy méltó környezetet, és minőségi szolgáltatásokat nyújtson a helyi polgároknak, illetve a kerületünkbe látogató turistáknak. A munkát tovább folytatjuk. Az önkormányzatnak egyetlen célja van: emberléptékű, a hagyományainkat a modern infrastruktúrával és szolgáltatásokkal harmonikusan ötvöző közösségi terek létrehozása. Nem "nagyvárost akarunk a kisvárosban", hanem "Kisvárost a nagyvárosban".

Az új piac megépül, a belváros megújul, úgy, hogy mindez maximálisan a közösség javát szolgálja.

Kelt: 2013. május 8.

Szabolcs Attila,

polgármester