Hírek

Újabb támogatás akadálymentesítésre
Fejlesztés az uniós és a hazai források felhasználásával.
2011-07-01

Budafok-Tétény Budapest, XXII. kerületi Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Közép-magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott pályázatával 30 000 000 Ft támogatást nyert a Kozmutza Flóra Általános Iskola komplex akadálymentesítésére.

A Kozmutza Flóra Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény akadálymentesítése kiemelten fontos beruházás, ugyanis a kerületi sajátos nevelési igényű tanulók nappali rendszerű általános iskolai, előkészítő szakiskolai, gyógypedagógiai, valamint a szakszolgálati feladatok ellátását biztosítja.

Az iskola komplex akadálymentesítése során az épületen belül lift, a bejáratnál és az udvarra vezető kijáratnál rámpák épülnek, két mosdót létesítenek mozgássérültek számára, akadálymentesre cserélik a nyílászárókat, és akadálymentes parkolót alakítanak ki a bejárat közelében. A rámpák és a belső lépcsők új, kétsoros kapaszkodókat kapnak. Az épületen belüli közlekedés megkönnyítése érdekében a közlekedők és a folyosók padlóját taktilis vezető, illetve figyelmeztető sávokkal jelölik. Az infó-kommunikációs akadálymentesítés során bel- és kültéri Braille-írásos tájékoztató táblákat, térképet és indukciós hurkot helyeznek el az intézményben. Elkészül az intézmény akadálymentesített honlapja is. A kivitelezési munkák részben az intézmény nyári zárása alatt valósulnak meg.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A pályázat
címe: Kozmutza Flóra Általános Iskola Komplex Akadálymentesítése
azonosító száma: KMOP-4.5.3-10-11-2011-0039
összköltsége: 33 998 293 Ft
megítélt támogatás: 30 000 000 Ft
Kedvezményezett:
Budafok-Tétény Budapest, XXII. kerületi Önkormányzat
1221 Budapest, Városház tér 11.
Kiíró szervezet:
Nemzeti Fejlesztési ??gynökség
1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.
Közreműködő szervezet:
V?TI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft.
1016 Budapest, Gellérthegy út 30-32.
A Nemzeti Fejlesztési ??gynökség, az irányító hatóság és a közreműködő szervezet honlapja:ujszechenyiterv.gov.hu
www.vati.hu