Ugrás a tartalomra

Újbuda is csatlakozott

2013. február 16. szombat
Felvonták a székely zászlót a XI. kerület polgármesteri hivatala előtt.
Újbuda is csatlakozott

Már több száz település csatlakozott ahhoz a mozgalomhoz, amit Budafok-Tétény önkormányzata indított, melynek lényege: legyünk szolidárisak a székelyföldi magyarokkal, és a nemzeti öntudatuk elleni támadásra válaszolva tűzzék ki a székely zászlót a magyarországi települések is.

Újbuda önkormányzata is így tett. A zászlófelvonási ceremónián többek között Deutsch Tamás Európai Parlamenti képviselő, dr. Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere és Németh Zoltán országgyűlési képviselő vett részt, és mondott beszédet.

A XXII. kerület képviselője elmondta, büszkék lehetünk arra, hogy Dél-budaiak vagyunk, hiszen Budafok-Tétényből indult ez a kezdeményezés, a XI. kerület pedig az elsők között jelezte csatlakozási szándékát.

Büszkék lehetünk arra is, hogy Magyarországon ilyen összefogás tud kialakulni a települések részvételével, hogy ki tudjuk fejezni a szolidaritást, az összetartozást, az összetartást. Ebben, ami nagyon fontos, az nem más, mint az önbecsülés. Csak az a nemzet lehet sikeres, amely tisztában van saját értékeivel, és másoktól is elvárja, hogy megbecsüljék - tette hozzá.

Németh Zoltán nyilatkozatában elmondta: ""a hangunkat meghallotta Európa""- utalva ezzel az Európai Parlament képviselője, Deutsch Tamás jelenlétére. Mint jelezte: "fontos, hogy az európai közvélemény figyelmét felhívjuk az erdélyi magyarok jogainak tiszteletben tartására.""

A beszédet ünnepélyes zászlófelvonás követte, majd a jelenlévők az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola gyermekkórusával közösen elénekelték a Székely himnuszt.

LE