Ugrás a tartalomra

Az év fája lehet a 250 éves budafoki mezei juhar

2012. szeptember 19. szerda
Szavazni lehet az "Év fája" verseny döntőseire az Ökotárs Alapítvány idei versenyén. Köztük van a budafoki "Րsök fája".
Az év fája lehet a 250 éves budafoki mezei juhar

2012-ben harmadszor hirdette meg az Ökotárs Alapítvány az "Év fája" versenyt, melyre idén 60 fát neveztek közösségek, családok, magánszemélyek és különböző szervezetek. A nevezettekből 13 fát juttatott tovább a döntőbe az Ökotárs Alapítvány szakmai zsűrije, amelyek közül a közönség nyilvános, online szavazással választhatja meg az év fáját.

A Péter-Pál utcában, a Szent Péter és Pál kápolna előtt áll a 250 éves mezei juhar, az "Րsök fája". November 2-áig lehet szavazni rá az Ökotárs Alapítvány honlapján (10-es sorszámmal, előkelő helyen szerepel).

 

A nyertes fa a Magyar Faápolók Egyesületének köszönhetően egyspeciális ápolásra, gondozásra feljogosító utalványt kap, amelyet a jelölők díjátadó ünnepség keretében vehetnek majd át. Az összeget a fa egészségét biztosító kezelésre, közvetlen környezetének rendbetételére, vagy ha ilyen intézkedésekre nincs szükség, ugyanazon településen őshonos csemeték ültetésére használhatják fel a fa környezetében élők.