Ugrás a tartalomra

Felhívás a budafoki szülőkhöz

2012. szeptember 07. péntek
A budafoki borászok 300 üveg bort helyeznek el három, 2012. július 18-án, vagy ahhoz közeli időpontban született újszülött gyerek számára, amelyeket házasságuk idején, nászajándékként kapnak majd meg.
Felhívás a budafoki szülőkhöz

A törökkor után hazánkba érkezett német telepesek még nem telepedhettek le a lakatlanná vált Árpád-kori falu helyén, a mai Budafok területén. Viszont az 1712. július 18-án - tehát 300 évvel ezelőtt -kiadott legelső ismert okirat szerint a földbirtokos már engedélyezte, hogy telket kapva szőlőt művelhessenek. Ettől az időponttól kezdve újult meg a település.

A budafoki, elsősorban a Katona, König, Lics, Sümegi, Záborszky pincészetek tulajdonosai azokhoz a szülőkhöz fordulnak, akiknek gyermeke 2012. július 18-án, vagy pedig ahhoz a dátumhoz legközelebbi időpontban született, és a hajdani Budafok város területén lakik, itt van anyakönyvezve, és magyar állampolgár, hogy jelentkezzenek azért, mert gyermekeik számára fejenként 100-100 palack borkülönlegességet helyeznek el a pincészetek bortrezorjában. A palackokon speciális, számozott címke lesz elhelyezve a felajánlók aláírásával.

A Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál alatt személyesen lehet jelentkezni a pincészetekben, vagy pedig a remetehaz@t-online.hu elektronikus címen bármikor, de legkésőbb 2012. október 9-ig.

Az aláírók ezzel a 300 palack borral kívánnak adózni a 300 évvel ezelőtt Budafok területén munkálkodni kezdő szőlőművelő telepesek emlékének. Ugyanakkor bizonyságot tesznek a jövőbe vetett hitükről, és reménykednek abban, hogy a három gyermek boldog, békés korszakban fog felnőni, majd házasságot kötni. Isten áldása legyen rajtuk.