Ugrás a tartalomra

Elhunyt Nádor Antal

2012. augusztus 31. péntek
A budafoki Fémmechanika Ktsz. (ma Hidromechanika Szövetkezet) egyik alapítója 81 éves volt. A budafoki temetőben, szeptember 7-én 12 órakor kísérik utolsó útjára.
Elhunyt Nádor Antal

Nádor Antal (sz. Niederkirchner Antal) Budafokon született 1931-ben, édesanyja sz. Fischer Anna és édesapja Niederkirchner Antal budafoki pékmester egyetlen gyermekeként. A családi pékség a budafoki Árpád utca 69-ben volt, a Toldi Miklós utca sarkán. Tanulmányait az Árpád utcai általános iskola után a Budai Nagy Antal Gimnáziumban folytatta.

Egyetlen munkahelye a Budafokon több helyen működő Fémmechanika Ktsz. volt, ahol alapító tagként 1951 óta foglalatoskodott, 1959-től részlegvezetőként, majd 1970-től a szövetkezet elnökeként.

1997-ben nyugállományba vonult és átadta az elnöki stafétabotot. 2007-ben többek kérésére ismét megmérette magát a szövetkezeti elnökségi választásán, melyet megnyert, és egészségi állapotának romlásáig vezette a szövetkezetet, amely sikeresen, likviditási problémák nélkül működött, a nehéz gazdasági körülmények ellenére.

Rendkívül kreatív, gyorsan döntéseket hozó egyéniség volt, segítőkész, az emberekben maximálisan megbízott. Mindenkivel közvetlen volt és ezt a környezetétől is elvárta.
Életének 81. évében, 2012. augusztus 20-án, betegsége után szerettei környezetében megpihent.