Ugrás a tartalomra

Szent István ünnepe a kerületben

2012. augusztus 21. kedd
Augusztus 20-án ünnepi misével, körmenettel és kenyéráldással ünnepelt a budatétényi Szent István plébánia. A megáldott újkenyeret a polgármester szegte meg, az ünnepi eseményeket állampolgársági eskü koronázta.
Szent István ünnepe a kerületben

A Szent István-napi ünnep gyökerei Mária Terézia koráig nyúlnak vissza: az uralkodónő rendelte el, hogy minden év augusztus 20-án államalapító királyunkra emlékezzünk. Nemzeti ünnepünkön a budatétényi Szent István plébániatemplomban és a templomkertben hagyományainknak megfelelő ünnepi eseménysorozat várta kerületünk polgárait. Mintegy kétszázan vettek részt délelőtt az ünnepi misén, melyet Udvarnoki László plébános celebrált.

 

?llamalapító királyunk emlékének körmenettel adóztak a mise után a templomkertben, majd a plébános megáldotta az újkenyeret, melyet a polgármester szegett meg; ez is hagyományos része a budatétényi ünnepnek.

 

Idei ünnepünkre honosítási ceremónia tette fel a koronát; Szabolcs Attila polgármester előtt harmincnyolcan tettek állampolgársági esküt. Új állampolgárainkat Németh Zoltán országgyűlési képviselő és Karsay Ferenc alpolgármester is köszöntötte.