Ugrás a tartalomra

Megnyitják a Növény utcai átkelőt

2011. október 13. csütörtök
Várhatóan jövő hónap közepétől nyitják meg a gyalogosforgalom előtt a 6-os főút és a Növény utca csomópontját.
Megnyitják a Növény utcai átkelőt

Személyesen látogatott el Szabolcs Attila polgármester a 6-os főút és a Növény utca csomópontjánál zajló építkezések helyszínére, hogy megtudja, hogy halad a munka, mikorra várható a gyalogosforgalom helyreállítása a területen.

- November második felében felszíni gyalogátkelőt nyitnak a lakosság számára - közölte a polgármester. A kétméteres utat úgynevezett labirintussal vezetik át a vágányon, és világítást is biztosítanak a gyalogosoknak, kerítéssel akadályozzák meg, hogy az arra járók építési területre tévedjenek.

A munkálatokat még ma is valamelyest lassítják a régészeti feltárások. - A néhány száz négyzetméteres területen három kor nyomait is megtalálták a szakemberek -mondta el Szabolcs Attila. A polgármestertől azt is megtudtuk: egy 7000 éves település maradványai mellett római kori útra és avar kori leletekre bukkantak a régészek. Szabolcs Attila kitért arra is, hogy amennyiben ép, bemutatásra alkalmas tárgyakat találnak, szeretné azokat a kerületben kiállítani, ha máshogy nem lehet, fotókon.

Mint arról korábban beszámoltunk: ha befejeződik az építkezés, a vasút és a főút külön szintű keresztezésével, jelzőlámpa nélkül haladhatnak át. A megépülő aluljáróban a kerékpáros- és a gyalogosforgalom számára is alakítanak ki helyet. A 6-os út és a Horgásztelep kapcsolata továbbra is megmarad.

Az építési munkák befejeztével a XXII. kerület igényeit maximálisan figyelembe vevő, korszerű, a jelenleginél lényegesen biztonságosabb közlekedést lehetővé tevő csomópontot alakítanak ki. Ez egyszerre biztosítja az M0 autópálya és a Nagytétényi út közötti kapcsolat fejlesztését, és tehermentesíti a XXII. kerület belső úthálózatát.

M. B.