Ugrás a tartalomra

Konzervszobrok

2011. október 11. kedd
Négy lelkes csapat, köztük egy helyi, különleges alkotásokat készített a Camponában. Szavazni lehet rájuk.
Konzervszobrok

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület második ilyen akcióját tartja. Céljuk a figyelemfelkeltés az információgyűjtés és publicitás eszközeivel, hogy kapcsolatot teremtsenek a felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és az arra rászorulók között, ezzel elősegítve a szegénység és az éhezés csökkenését.

November 7-én este lelkes aktivisták szállták meg a bevásárlóközpontot. Köztük volt a kerületi Gyermekjóléti Szolgálat csapata is, akik Grillezett hal "zöldségágyon" a la Campona című alkotásukkal várják a közönség szavazatait, tetszésnyilvánításait.


A Gyermekjóléti Szolgálat csapata, középen Zugmann Péter alpolgármester

Az építéskor jelen volt Szabolcs Attila polgármester és Zugmann Péter alpolgármester is. Elmondták; biztosak benne, hogy az ENSZ Élelmezési Világnapja közeledtével elkészülő alkotások a tavalyihoz hasonlóan idén is nagy sikert aratnak. "Külön öröm számunkra, hogy Gyermekjóléti Központunk szokás szerint éppen a közelmúltban oszthatott ki a kerületben élő rászoruló családok között a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által biztosított négy tonna élelmiszer-adományt. Köszönet a rendezőknek, és sok sikert kívánok a versenyben elinduló csapatoknak!" - tette hozzá azt alpolgármester.


Készül a kompozíció


Grillezett hal "zöldségágyon" a la Campona

Este 10 órakor kezdődött szoborépítés, hogy az ezzel járó átmeneti felfordulás ne akadályozza a bevásárlóközpont látogatóinak közlekedését. Az alkotásokra október 16-án 12 óráig lehet szavazni a helyszínen, vagy az egyesület Facebook-oldalán, ahol minden like egy szavazatot ér. 16-án 16 órakor adják át a Camponában a nyertesnek járó elismerő oklevelet. A szobrokat később elbontják, az alapanyagot, azaz az ételkonzerveket karitatív szervezetek kapják meg.