Ugrás a tartalomra

A Klauzál Ház új igazgatója

2011. szeptember 29. csütörtök
Mészáros Csaba a Klauzál Gábor Budafok-tétényi Művelődési Központ új igazgatója.
A Klauzál Ház új igazgatója

Mészáros Csaba 32 éves, nős, három gyermek édesapja. 1997-ben érettségizett az esztergomi ferences gimnáziumban. Tanári és művelődésszervező diplomáját a szegedi tanárképző főiskolán szerezte. 2005-ben történelem szakos bölcsész és középiskolai tanárként diplomázott a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán. 2008 óta a zsombói József Attila Közösségi Ház és Könyvtár igazgatója. ?“raadóként társadalomelméletet és művelődéstörténetet tanít a szegedi egyetemen.

"A 21. század elejének magyar társadalmát a befelé fordulás, elmagányosodás jellemzi. Az emberek nem bíznak egymásban, inkább elutasítóak, mintsem egymás kezét megfogva közösen valósítanák meg a jövő Magyarországát. Itt van a kulturális élet területén dolgozó szakemberek felelőssége! A kultúra az egyik eszköz a nemzet talpra állításának folyamatában, igazi közösségek építésében, az értékalapú új magyar társadalom felépítésében." - mondta szakmai hitvallásáról egy interjúban.

Mint pályázatában írta, olyan közművelődési intézményt kíván felépíteni, melyben a helyi kulturális értékek, hagyományok kapnak hangsúlyos szerepet, segítve a lokálpatriotizmus kialakulását, erősítését. A magyar szellemi, sport- és művészeti élet legnagyobb élő alakjait szeretné meghívni beszélgetésekre, előadásokra. A legfiatalabb korosztályt a szülőkön és pedagógusokon keresztül fogja megszólítani.