Ugrás a tartalomra

Álcsatornázók csapják be a budapestieket

2010. február 03. szerda
Csalók a Fővárosi Csatornázási Művek munkásainak adták ki magukat, kisebb tisztítási munkákat végeztek intézményeknél és lakóépületekben, és azért készpénzt kértek a főváros több kerületében.
Álcsatornázók csapják be a budapestieket

A Fővárosi Csatornázási Művek közleményében felhívta a lakosok és a budapesti intézmények figyelmét arra, hogy az utóbbi napokban csalók éltek vissza a társaság nevével az I., a X., a XI. és a XXII. kerületben.

A főváros több mint ötezer kilométer hosszúságú csatornarendszerének üzemeltetése és tisztítása alapfeladatuk, éppen ezért senki, semmilyen formában nem szedhet a közterületen folyó munkálatokért külön díjat.

Más a helyzet az ingatlanon belüli dugulás-elhárítással, ami viszont nem tartozik a társaság tevékenységi körébe. A csatornázási művek alkalmazottjai tisztítási munkák elvégzésével kapcsolatosan nem keresik meg személyesen a lakókat és nem szednek készpénzt.

A cég szakembereit az emblémával ellátott ruházatuk és a feliratozott gépek alapján könnyen meg lehet különböztetni a csalóktól. Ezen kívül ők céges igazolvánnyal rendelkeznek, amit kérésre felmutatnak.

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. azt kéri az ingatlanok tulajdonosaitól, lakóitól, hogy a nyomozás érdekében azonnal jelentsék be a rendőrségen vagy érdeklődjenek a társaság központi ügyeletén, ha gyanús emberek a cégre hivatkozva próbálnak pénzt kicsalni tőlük.

MTI