Ugrás a tartalomra

"Ameddig nem adod fel, legyőzhetetlen vagy"

2016. március 18. péntek
Palásthy Kata fitnesz-Európa-bajnok és elismert művészek is felléptek a Hugonnai Vilma Általános Iskola jótékonysági estjén a Cziffra Házban
"Ameddig nem adod fel, legyőzhetetlen vagy"

Jótékonysági estet tartottak a Nagytétény Jövője Alapítvány kuratóriumának szervezésében február 19-én, a Cziffra Házban. A rendezvény célja a Hugonnai Vilma Általános Iskola szabadidős programjainak színesítése, a diákok különleges szabadidős programokon való részvételének támogatása. A rendezvényen részt vett Karsay Ferenc polgármester is.

A Hugonnai Vilma Általános Iskola az előző évhez hasonlóan idén is színvonalas műsorral lepte meg a támogató közönséget. A jótékonysági estet Tamaskáné Fekete Erika, az iskola igazgatójának beszéde nyitotta meg:

– Tavaly, amikor először szerveztük meg rendezvényünket, elhatároztuk, hogy hagyományt teremtünk, és minden évben lesz jótékonysági est a Nagytétény Jövője Alapítvány szervezésében. Úgy gondolom, hogy az egy-egy ügyért való összefogás sokféle lehet. Van úgy, hogy emberek milliói állnak ki egyetlen cél érdekében, de van, hogy csak egy kisebb csoport akarja megmutatni, mire képes. Ilyenek vagyunk mi: közvetlen környezetüknek szeretnénk hasznára lenni, az intézményünkben folyó munka szervezésében szeretnénk segíteni – mondta az intézményvezető.

A jótékonysági esten fellépett Palásthy Kata fitnesz-Európa-bajnok, aki a győztes produkcióját hozta el erre az estre. A sportoló ars poeticája: „Ameddig nem adod fel, addig legyőzhetetlen vagy.” Színpadra lépett még a Vanmocsello Duó is, akik saját szerzeményeikben a könnyűzenei dallam- és harmóniavilágot ötvözik a kortárs zene stílusjegyeivel. Ismétlődő, minimalista témákból kibontakozó pop-rockos, dallamorientált motívumok hangzottak el, jazzes, világzenei hangulatú, helyenként kötetlen, improvizatív formákban, két csellóra írva. A hangszeres produkció után énekszámok következtek. Ezt követően az iskola egyik volt növendéke, Erdélyi Csilla énekesnő lépett színpadra, akinek első kislemeze 17 éves korában jelent meg. Dolgozik a Dolce Vita latin trióval, sokat énekel külföldön, de itthon is járja az országot, emellett már több videoklipjét is láthatta, hallhatta a közönség. Az est második részében Tarczali Dorina mondott verset, majd Szűcs József énekes, szociálpedagógus énekelt ismert magyar dalokat. Az est utolsó fellépői fergeteges sikert arattak a közönség körében: Bánhidi Petra tanítványai, a Passe tánccsoport – több országos fesztivál győztese és kitüntetettje, művészeti díjak nyertese. Zúgott is a vastaps produkcójukat követően. (Viszkocsil Dóra)