Ugrás a tartalomra

Alapítványi bálok az iskolákban

2020. március 10. kedd
Színvonalas programok a Kempelen gimnáziumban és a Demjén iskolában
Alapítványi bálok az iskolákban

A farsangi időszak utolsó péntekén tartotta meg alapítványi bálját a Kempelen Farkas Gimnázium. A diákok a tartalmas, egész estét betöltő program első részében remek műsorszámokkal szórakoztatták a Klauzál Ház színháztermét színültig megtöltő közönséget. Színpadra lépett a Hétfejű tündér és Aladdin, volt kempelenes felfogásban előadott Beugró és Star Wars-jelenet, valamint részesei lehettünk többek között egy osztálytalálkozónak, és a Jó, a rossz és az ebéd című színházi előadásnak is. A bálok elengedhetetlen „kelléke”, a tánc sem maradt ki a produkciók sorából, amelyre azután később is sor került a művelődési ház kamaratermében a vacsora és az elmaradhatatlan tombolasorsolás mellett.

A Bakó Tünde és Juhász Gergely által idén is megszervezett, közel háromszáz diákot és ennél is több szülőt mozgósító alapítványi bál az iskola tanulóinak, tanárainak és szülői közösségének összefogásából született meg. A Kempelen Farkas Gimnázium megalakulásával egyidős Budafoki Nyolc Évfolyamos Oktatásért Alapítvány számlájára befolyt összeg felhasználásáról a kuratórium dönt majd – tájékoztatta lapunkat az iskola igazgatója, Békefi Gábor.

A programon Karsay Ferenc polgármester is részt vett.

Ötödik alkalommal rendezte meg a Demjén iskola Rózsakertért Alapítványa a Rózsakerti Bált, amelyen a tanári kórus, Juhász Balázs, a marimbán játszó ütőhangszeres előadóművész és Vízi Tibor vezetésével a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola néptáncosai adtak műsort, a vacsora után pedig a Bananas együttes szolgáltatta a talpalávalót. Az alapítványban dolgozó szülők remek szervezőmunkáját dicséri, hogy idén kétszázhetven vendég érkezett a bálra, köztük Szepesfalvy Anna alpolgármester, és a tombolán a szponzorok által felajánlott szolgáltatásokat és termékeket sorsoltak ki, így a bál bevétele a tavalyi összeg két és félszerese lett. Ignácz János, a Rózsakertért Alapítvány elnöke beszédében megemlékezett az alapítvány létrehozásáról és annak korábbi elnökeiről, miközben a kivetítőn az elmúlt évek báljairól készült fotók pörögtek.

A tornaterem pompás, farsang jegyében készült dekorációját a hétfői közös áhítat alkalmával csodálhatták meg a gyerekek – mondta Horváth Erika, a Rózsakerti Demjén István Református Iskola igazgatóhelyettese, aki hozzátette: bár az iskolában már most is elég jó a számítástechnikai eszközállomány, ennek ellenére az idén befolyt összeget is digitális fejlesztésre fordítják.

(Tamás Angéla)