Ugrás a tartalomra

Ajándékok cipősdobozban

2020. december 18. péntek
Idén is elindította adománygyűjtő kampányát a Baptista Szeretetszolgálat
Ajándékok cipősdobozban

Minden eddiginél nagyobb szükség van az összefogásra, ezért a Baptista Szeretetszolgálat a jelenlegi pandémiás helyzetben is elindította karácsonyi adománygyűjtő kampányát, a 17. Országos cipősdoboz akciót, amelynek során hátrányos helyzetű gyermekekhez juttatja el az ajándékokat az adventi időszakban. A kampányban 150 gyűjtőponton várják a cipősdobozokba rejtett meglepetéseket, és mintegy 100 partner járul hozzá a gyűjtés sikeréhez.

Amennyiben valaki személyes ajándékkal szeretne meglepni egy nehéz sorsú kisgyermeket, annak idén sem kell mást tennie, mint keresnie egy cipősdobozt, majd megtölteni azt szép és hasznos dolgokkal (játékokkal, írószerekkel, higiéniai eszközökkel, édességgel, könyvvel). Az elkészült ajándékcsomagot csomagolja be színes csomagolópapírral, lehetőség szerint külön a tetejét és külön az alját, majd ragassza le átlátszó ragasztószalaggal vagy kösse át zsineggel, végül a dobozra jól láthatóan írja fel, milyen korosztályú lánynak vagy fiúnak szánja az ajándékot.

Az elkészült ajándékcsomagokat legkésőbb december 20-ig lehet eljuttatni a gyűjtőhelyekre, amelyek listája a www.ciposdoboz.hu oldalon olvasható számos további hasznos információval együtt.

A budafok-tétényiekhez legközelebb található gyűjtőpontok a XI. kerületben: Bartók Béla út 37. és 60., Beregszász út 108., Vahot u. 14/B, Kelenföld vasútállomás metróállomás aluljáró szint, őrmezői kijárat, Előpatak u.60., Hengermalom u. 19–21., Október huszonharmadika utca 33. Diósdon a Szent István tér 5., Érden a Budai út 12. szám alatt lehet leadni a cipősdobozokat.

A járványra való tekintettel a dobozokat ózonnal fertőtlenített raktárakban tárolják és kezelik. A szervezet tavasszal átadott új logisztikai központjában az alkalmazottak testhőmérséklet-mérése után, maszkban és kesztyűben dolgoznak, az operatív feladatokat ellátók pedig rendszeres PCR tesztelésen esnek át.

Idén nem épülhetett fel Budapest szívében a Cipősdoboz Vár, ezért a Baptista Szeretetszolgálat kibővítette az online dobozolás lehetőségét: játékok, higiéniai eszközök, könyvek vásárlásával vagy pénzadomány küldésével lehet érintésmentesen adományozni akár a www.ciposdoboz.hu oldalról elindulva.

Az ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat logisztikai partnerein és országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a leginkább rászoruló gyermekekhez. A cipősdobozok a gyermekotthonokba, nagycsaládos szervezetekhez, kórházakba, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolákba, egyesületekhez, alapítványokhoz és családsegítő szervezetekhez kerülnek.

(Tamás Angéla)

Ajándékok cipősdobozban