Ugrás a tartalomra

Adománygyűjtés a Szent Bernát Alapítvány Segítő Otthonának támogatására

2020. szeptember 08. kedd
A Szent Bernát Alapítvány közleménye szerint a koronavírus-járvány második hulláma miatt várható és egyre növekvő kiadásai kapcsán indít adománygyűjtést, mely keretén belül tárgyi és pénzadományokkal segíthetjük munkájukat.
Adománygyűjtés a Szent Bernát Alapítvány Segítő Otthonának támogatására

A Szent Bernát Alapítvány közel 30 éve tartja fenn 25 fős tartós bentlakást biztosító idősek otthonát.

A COVID-19 vírus kapcsán kialakult helyzet új kihívások elé állított az intézményt. Az első hullám alatt, a március 8-án elrendelt látogatási tilalmat, majd a március 11-én elrendelt járványügyi veszélyhelyzetet követően, az aktuális előírásoknak megfelelően lépésről lépésre hozták meg a szükséges döntéseket. Ezeknek köszönhetően a koronavírus nem jelent meg az idősek otthonában, azonban ezek az intézkedések többletkiadást jelentenek az előre megtervezett költségvetéshez képest.

A fentiek miatt az alapítvány - többek között a COVID-19 második hulláma miatt várható és egyre növekvő kiadásai kapcsán - indít adománygyűjtést, amelyhez az alábbi módokon csatlakozhatnak:

1)      Tárgyi adományok tekintetében leginkább gumikesztyűkre, kézfertőtlenítőre, higiéniai cikkekre (Domestos és egyéb virucid tartalmú szer), immunerősítő vitaminokra (Béres csepp, C vitamin) van szükségük, amelyek leadását az intézmény bejáratánál lehet átadni.

2)      Pénzadományokat az Erste Bank Nyrt. 11600006-00000000-86316208 való utalással köszönettel fogadnak. Kérik, az utalás során megjegyzésként feltüntetni "COVID-19 - második hullám".

 

Az intézmény fenntartója cégek és egyéb szervezetek számára igazolást tud kiállítani az adományozásról, a társasági adóalap csökkentésének igénybevételére.