Ugrás a tartalomra

A szociális ágazatban dolgozókat köszöntötték - Videóval frissítve!

2019. november 25. hétfő
Kerületünkben már hagyománnyá vált, hogy minden évben a Szociális Munka Napja alkalmából rendezett ünnepségen köszönti önkormányzatunk a szociális ágazatban tevékenykedő valamennyi dolgozót és a „Katona Péter-díjban” részesülteket.
A szociális ágazatban dolgozókat köszöntötték - Videóval frissítve!

November 21-én Budafok-Tétény vezetői fejezték ki köszönetüket a kerületi bölcsődei dolgozóknak és az Egyesített Bölcsőde vezetőjének, a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ, valamint a Szociális Szolgálat intézményvezetőjének és munkatársainak.

A megjelenteket Karsay Ferenc polgármester köszöntötte a Városháza dísztermében. A polgármester egy történettel kezdte beszédét, mely a szociális dolgozók önzetlenségére, odaadó természetére hívta fel a figyelmet.

,,A szociális munka alapja a benne dolgozók kivételes személyisége, amelyben nemcsak naprakész tudásra, hanem jó szívre is szükség van” — emelte ki a polgármester, majd elmondta, hogy az önkormányzat továbbra is támogatja a szociális ágazatban dolgozók munkáját. Különféle jogcímű bérkiegészítést nyújt a Szociális Szolgálat, a Család-és Gyermekjóléti Központ, valamint az Egyesített Bölcsőde dolgozóinak. Emellett optimális munkakörülmények biztosításával, és a megfelelő szakképzés megszerzésének támogatásával is segítik a munkájukat.

Karsay Ferenc egy örömhírt is megosztott, miszerint a bölcsődei szakdolgozók bére első lépcsőben már január elsejétől emelkedik, így 2021-re eléri a 30 %-os növekedést.

Beszéde után az Egyesített Óvoda Csemetekert tagóvodája adott színes műsort, mely keretén belül gyermekdalokat énekeltek.

Ezt követően Karsay Ferenc polgármester, Szepesfalvy Anna és Németh Zoltán alpolgármesterek köszöntötték a Kerület Napján „Katona Péter-díjjal” kitüntetetteket, Fenyvesiné Peszneker Erikát a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársát és Gyulai Andrást a Krízis Alapítvány Gyermekotthona utógondozó nevelőjét.

Méltatásuk után a Házasságkötő teremben vendégelték meg a szociális ágazatban dolgozókat.

Galéria: Horváth Tamás