Ugrás a tartalomra

A rejtőzködő zenekar

2015. szeptember 12. szombat
A The Biebers Robie Williams előzenekara volt, most a Savoyai Jenő téren játszott
A rejtőzködő zenekar

Az elektronikus tánczenét játszó The Biebers egyik alapítója és egyben frontembere, Puskás Peti a Megasztár versenyzői között tűnt fel a könnyűzene piacán. Az eltelt egy évtized alatt az éneklés mellett láthattuk tévés műsorvezetőként, sorozatok szereplőjeként, színházak zenés produkcióiban mint musicalszínészt. A neve azonban mára már a 2013-ban alapított The Biebers formációt is fémjelzi. Puskás Petivel az esti koncert előtt beszélgettünk a Pezsgő téren, ahol az előadóművész azt is elárulta: inspirálja, ha sok mindent csinál, de most, hogy a zenekar ilyen nagy lendületet kapott, a zene lett a legfontosabb a számára.

– Ismeretlenül robbantak be a magyar popzenei életbe. Miért nem akarták magukat megmutatni?
– Szerettük volna, ha az emberek adnak nekünk egy esélyt és előítélet nélkül, rádióból hallgatják meg az új nótákat. Dani öcsém DJ közegből jött, tőlem korábban lassú, lírikus dalokat hallottak, zenekarunk azonban más stílusú számokat játszik. Nem akartuk, hogy a Dance-t vagy a Sorryt velünk azonosítsák, így azok is megkedvelhették, akik addig nem szerették Puskás Petit vagy Puskás Danit. Érdekes volt az „arctalan” időszak, amikor ismerőseink dicsérték nekünk a Bieberst, és nem tudták, hogy mi írtuk a dalokat és én énekelek.
– Mikor és hogyan derült ki a közönség számára, kik zenélnek az együttesben?
– Bejött az elképzelésünk, mert mindkét dal a magyar slágerlista élvonalába került. Másfél év után gondoltuk úgy, hogy legyőztük az előítéleteket, és a Dürer-kerti koncerten bemutatkoztunk. Hárman alapítottuk a zenekart, Puskás Ádám Dániel, Relph Stuart és én, négyen pedig, Gerendás Dániel, Miklós Milán, Föstös Bálint és Ekanem Bálint Emota később csatlakoztak hozzánk. Sajnos Stu londoni elfoglaltságai miatt már egy ideje nem vesz részt a zenekar munkájában, öcsémmel írjuk a zenéket és szövegeket, a dalokat ő hangszereli, de az alkotói folyamatba a többiek is beszállnak.
– A dalaik angol nyelvűek. Világsztárság a cél?
– Erre törekszünk, de attól, hogy angolul énekelünk és elektronikus zenét játszunk, még nem leszünk világsztárok. Életérzésünk, stílusunk azonban megkívánja az angol szöveget, mert könnyebb leírni a konkrétumokat, nem kell képekben gondolkodni. Valószínűleg a Smart Nemzetközi Fesztiválra való meghívást is annak köszönhettük, hogy angolul énekelünk, és ezen a nyelven kommunikálni is tudunk a közönséggel. Eleinte sokan meglepődtek, hogy ez vagy az a dal hozzánk tartozik és magyar zenekar vagyunk, ezért is jelentkezünk a Nagy-Szín-Pad produkcióba, ahol második helyezettként a nyár összes nagy fesztiválján megmutathattuk magunkat, sőt a Szigeten mi is Robbie Williams előzenekara lehettünk. Óriási élmény volt, a nagyszínpadi koncerttel teljesült az álmom. (Tamás Angéla)

(VH)


A rejtőzködő zenekar