Ugrás a tartalomra

A magyar zászló és címer napja

2015. március 26. csütörtök
Az óvodáinkban huszárokkal, kézműves-foglalkozással ünnepeltek a gyerekek és a szülők
A magyar zászló és címer napja

Az Országgyűlés március 16-át nyilvánította A magyar zászló és címer napjává. Idén először ünnepelték az óvodások ezen a napon a nemzeti jelképeinket és a '48-as szabadságharcot.

A Leányka Tagóvoda udvarára négy korhű öltözetű magyar huszár érkezett lóháton. A rózsavölgyi 9-es számú Miklós Huszárezred tagjai rövid bemutatóval is készültek. A gyerekek tátott szájjal nézték a hatalmas lovakat és a fényes kardokat. Az óvodapedagógusok a Magyar zászló és címer napjára a honalapításig visszamenőleg kikeresték az internetről a jelképek fényképeit, és kinyomtatták a gyerekeknek. Az óvodások így megtudhatták, hogy nem mindig háromszínű és téglalap alakú volt hazánk zászlaja. Az egyhetes ünnepi készülődésben sokféle zászlót rajzoltak a gyerekek is a programra.

A Csicsergő Tagóvodában is ezen a napon tartották a '48-as szabadságharc ünnepét. Az óvodában a gyerekek zászlót, játékhuszárokat és csákókat készítettek. Idén először a szülők is kaptak otthoni feladatot. A gyerekekkel együtt kellett a fiúknak lovat és csákót, a lányoknak pártát készíteni. Minden csoport valamilyen '48-as dallal és verssel is készült. A gyerekek előadása után az Áldás Együttes műsora következett. Szendrey Marót Ervin interaktív előadással tanította meg az óvodásoknak az ismertebb nemzeti dalainkat.

 

Viszkocsil Dóra