Ugrás a tartalomra

A legfelelősebb hivatás

2023. december 08. péntek
Köszöntötték a színesdiplomásokat és a pályakezdőket
A legfelelősebb hivatás

Kerületünkben sok-sok éve természetes, hogy az önkormányzat vezetői köszöntik a színes diplomás és pályakezdő pedagógusokat a tanév első harmadában. Idén november 17-én gyűltek össze a sok-sok évvel ezelőtt végzett, nyugdíjas pedagógusok és a hivatásuk gyakorlását ebben a tanévben kezdő fiatalok a Klauzál Házban.

A több mint húszéves hagyományra visszatekintő kerületi rendezvényen a díszoklevelek és a virágcsokrok átvételekor a frissen végzettek jelképesen az idősek helyébe lépnek, és sokat megélt, tapasztalt kollégáiktól átveszik a stafétabotot. Ez a közös ünnep szimbolizálja a nevelői és oktatói munka folytonosságát.

Az ünnepségen Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester köszöntötte a vendégeket.

– Nemzetünk jövője múlik a színvonalas oktatáson, amelynek kulcsa a jó pedagógus. Mi, pedagógusok az egyik legszebb és egyben a legfelelősségteljesebb hivatást gyakoroljuk. Minden napunkat annak szenteljük, hogy gyermekeink életét jobbá, ezáltal a világot szebb hellyé varázsoljuk. Amellett, hogy neveljük a diákokat, példát is mutatunk számukra. Formáljuk a jellemüket és segítünk nekik eligazodni az élet kihívásokkal teli útvesztőiben – mondta ünnepi beszédében az alpolgármester, aki a jelenlévőknek elárulta, hogy ő maga is huszonöt évet töltött a pedagógusi pályán.

Idén hat színesdiplomás kapott vas-, illetve aranydiplomát, és szep-temberben huszonöt pályakezdő pedagógus kezdte meg a munkát a kerület tizenegy köznevelési intézményének valamelyikében.

A 65 éve végzett Szöllőssy Erzsébet vasdiplomát, az ötven éve diplomázott Belej Ferencné fuvolatanár, Belej Ferenc gordonkatanár, Csoma Éva Adrienne óvónő, Győri Péterné tanító és Magyarné Fluck Elma óvónő aranyoklevelet vett át. A pályakezdő fiatalokat, öt kisgyermeknevelőt, tizenkét tanárt, két tanítót és két pszichológust, valamint egy-egy gyógypedagógust, gyakornokot, szakoktatót és néptáncoktatót virágcsokorral köszöntötte Hományi Tamás Márton, a Dél-budai Tankerületi Központ igazgatója, Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester és Perlai Zoltán, az Oktatási, Kulturális és Testvérvárosi Bizottság tagja.

A vendéglátással zárult programon Kóbor Éva hegedűművész muzsikált Foskolos Bettina zongorakíséretével.

Tamás Angéla